Image default

Most ötszáz forintért jóllakhatsz a Tirpák Fesztiválon!

Több mint ötvenféle étel több ezer adagját készítik el a benevezett amatőr és profi főzőcsapatok a péntektől vasárnapi tartó 10. Tirpák Fesztiválon Nyíregyházán.

A gasztronómiai rendezvény keretében tartják meg szombaton a Népi ízek találkozóját és vasárnap a bogrács- és grillbajnokságot. Ott lesznek a helyi éttermek és hagyományőrző egyesületek gasztroalakulatai is. Ezt az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón árulta el Ulrich Attila, a nyírségi város alpolgármestere.

Megjegyezte, az első napon az érdeklődők megkóstolhatják a szabolcsi-nyírségi tájegység számos gasztronómiai különlegességét. Többek között a szabolcsi töltött káposztát, a brinzás galuskát, a ludaskását, a kötött tésztalevest, a tirpák burgonyalepényt, a tésztás paszulylevest vagy a puliszkát sült kolbásszal.

———————————————————————

JAVÍTÁS:

“Újdonság, hogy a közönség gasztrojegyek ellenében vásárolhat az elkészített finomságokból, de egy darab, ötszáz forintba kerülő kóstolójegy ellenében az egész kínálatot megízlelheti.

Ez állt az MTI által közölt sajtóanyagban. Azonban két nappal később felhívták a figyelmet, hogy TÉVESEN közölték ezt az információt.

Pontosítva így hangzik: “Újdonság, hogy a közönség a gasztrojegyek ellenében vásárolhat az elkészített finomságokból, egy darab, ötszáz forintba kerülő jegyért pedig belekóstolhat az ételkínálatba.

Átverték az embereket, mégsem lehet ötszázért jóllakni a fesztiválon

———————————————————————

A szombati gasztrotalálkozó és vasárnapi bogrács- és grillbajnokság csapatait szakmai zsűri fogja értékelni.

Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, megkóstolható lesz majd a térségre jellemző lapcsánka, ebből rengeteg ízzel és elkészítési móddal várják majd a látogatókat.

Kísérőprogramként szombaton és vasárnap megrendezik a Made in V4 nemzetközi fesztivált, a város főterén különböző helyi és kézműves termékek, lekvárok, szörpök, házi sajtok, ásványékszerek, hímzett termékek várják majd az érdeklődőket.

A háromnapos gasztrorendezvényt kulturális és zenés program kíséri, pénteken Korda György és Balázs Klári, szombaton Takács Nikolas és Rúzsa Magdi lép fel a Kossuth téren. Rajtuk kívül a helyi és vármegyei néptánc egyesületek, tánccsoportok, fúvószenekarok és mazsorettek szórakoztatják a közönséget.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

HŐSÉGRIADÓ: Életbe lépett a “vörös kód”! – mutatjuk a részleteket

nyugdijaspeti

65 év után vitte vissza a könyvtárba Orwell 1984 című könyvét

nyugdijaspeti

Az 581 éve született Mátyás királyra emlékeztek Kolozsváron

nyugdijaspeti