Image default

Április végi hőmérsékletekkel köszönt be a meteorológiai tavasz?

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost – derül ki a HungaroMet Zrt. Facebook-bejegyzéséből.

Február első felének középhőmérséklete országos átlagban 8,1 Celsius-fok volt, ami rendkívüli mértékben, 7,6 fokkal haladta meg az 1991-2020-as átlagot.

A hónap második felében sem kapcsolt kisebb fokozatba a tavaszias idő, folyamatosan pozitív az átlagtól vett eltérés, például Budapesten utoljára február 1-jére virradó éjszaka csökkent 0 fok alá a hőmérséklet.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a napi maximum-hőmérséklet

február 16-án 8,1 fokkal, 17-én 7,8 fokkal, 18-án 5,7 fokkal, 19-én pedig 3,5 fokkal haladta meg a klimatológiai átlagot.

Február 20-án 6 fokkal, 21-én 5,3 fokkal, 22-én 6,3 fokkal, 23-án 5,1 fokkal, 24-én pedig 6,4 fokkal volt melegebb a legmelegebb órákban, mint az átlag.

Infografikán mutatták be, hogyan alakult Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsen, Sopronban és Szegeden a napi hőmérséklet, és jelezték: a csúcsértékek ezekben a városokban a legtöbb napon 10 Celsius-fok felett alakultak.

A folytatás sem hoz mást, valószínűleg április végi hőmérsékletekkel köszönt be a meteorológiai tavasz.

Ilyen lesz a mai nap

Ma a pára, köd feloszlik, a felhőzet is szakadozik, csökken, legtovább az északi tájakon maradhat zárt a felhőtakaró, arrafelé előfordulhat elvétve gyenge eső, zápor. Máshol napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. A déli, délkeleti szél az északnyugati csücsökben megerősödik, másutt legfeljebb élénk széllökések lehetnek. A hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul délután, de a Viharsarokban ennél melegebb is lehet.

Hungaromet – Magyar Állatvédelem

 

hírek ebből a rovatból

Váratlan lépést tett a Lidl a nyugdíjasokért

nyugdijaspeti

Plakátkiállítással emlékeznek Bem apóra

nyugdijaspeti

November végéig tart a Nyugdíjas Ősz az Állatkertben -Kedvezmények és programok várják a szépkorúakat

nyugdijaspeti