Image default

Borbás Marcsi szerint bőséges a választék a budapesti Szent István-napi programsorozatban

Bőséges a választék a budapesti Szent István-napi programsorozatban, a szentistvannap.hu weboldalon mindenki válogathat az ingyenes programelemek közül – mondta Borbás Marcsi, a programok nagykövete csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

A gasztronómiai programok közül Borbás Marcsi a Vörösmarty téri Csárdafesztivált emelte ki, ahová hét csárda települ ki és a kínált ételekkel be lehet barangolni a Kárpát-medencét. Meg lehet majd kóstolni egyebek mellett a gemenci vadpörköltet és a hargitai flekkent.

Ezen a helyszínen három napon át az ország legjelentősebb népzenészei és néptáncosai lépnek fel, és a prímást a kockásterítős asztalokhoz lehet majd hívni – fűzte hozzá Borbás Marcsi.

Kiemelte, hogy a rendezvénysorozat szervezőbizottsága felügyeli az esemény árait, hogy azok “ne szálljanak el”. Az ársapkáról a Nyugdíjasbaráton mi is beszámoltunk.

Megemlítette, hogy a Magyar ízek utcájában meg lehet majd kóstolni az ország tortáját, ami meglátása szerint “minden idők legjobban sikerült tortája”. Szintén a Magyar ízek utcájában lehet megkóstolni a Szent István-napi kenyeret is, ami egy dunaharaszti sütödében durumbúzából készült.

Elképesztő mennyiségű ingyenes program a Szent István napon

A zenei programokról beszámolva hangsúlyozta, hogy a Vigadó téren új programelem lesz. Három napon át reggeltől estig bárzongoráról szól majd zene. Az árnyas fák alatt “ismert dallamok csendülnek majd fel, de dalokat is lehet majd kérni”. Az ingyenes esemény pontos menetrendjét ebben a cikkünkben írtuk meg.

A Gellért-hegyen a Filozófusok kertjében babzsákokról lehet majd hallgatni a klasszikus magyar és világzenéket.

A Mesterségek ünnepe fesztivál a fesztiválban a Budai Várban – mondta a nagykövet, hozzátéve, hogy itt több mint száz helyszínen lehet majd betekintést nyerni, hogy népi tárgyaink hogyan készülnek. Az esemény díszvendége idén Csehország.

A Városliget és a Vajdahunyad vára a gyermekeké lesz. A tavalyi siker után ezúttal is herceg- és hercegnőképző várja a kicsiket. Emblematikus magyar mesefigurák is megjelennek a vásári mutatványosok mellett, és lesz még egyebek mellett bábszínház, tűznyelők és bűvészek. Kitelepül a Magyar Honvédség és ki lehet majd próbálni egy repülőgépszimulátort is.

Borbás Marcsi a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy a Millenárison a Divat és design fesztiválon a látogatók magyar divat- és formatervezők segítségével a különféle workshopokon megtanulhatnak szabni, varrni, és megismerkedhetnek a bőrdíszműveskedéssel is.

Szombaton este pedig 20.00-tól a Duna TV adja az idén 40 éves István, a király c. rockoperát.

M1 – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Itt kereshetsz rá a tejfehérje-,  laktóz- és gluténmentes termékek árára

nyugdijaspeti

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn

nyugdijaspeti

Mielőtt lefagyasztod a zöldségeket, ezt a lépést ne hagyd ki

nyugdijaspeti