A budapesti piacok december 18-tól minden nap nyitva lesznek december 24-ig. Az utóbbi napon általában 12-13 óráig – közölte a Budapest Vásárcsarnokai Kft. hétfőn az MTI-vel.
Kiemelték, hogy a Nagycsarnokban, a Rákóczi téren, a Batthyány téren, a Fehérvári úton, a Bosnyák téren, a Kórház utcában, a Tétényi úti Üzletközpont piacán és üzleteiben a mindennapi étkezéshez szükséges hozzávalókon túl a karácsonyi menük minden alapanyaga megvásárolható. Így egyebek mellett a pulyka egészben, pulykamell, pecsenye kacsa, kacsacomb, halak, (ponty, harcsa, keszeg) a sütéshez mák és dió. Öt különböző helyszínen pedig fenyővásárt is tartanak.
A vásárcsarnokokban jelentős a karácsonyi ételkínálata is: szinte valamennyi egységben karácsonyi készételekkel várják a vásárlókat a vendéglátósok. A halászlétől a sült kacsacombon át a rántott halig, de széles a választék a szaloncukrokból is – tették hozzá.
Apropó, halászlé. Ebben a cikkünkben minden idők legnépszerűbb magyar szakácskönyvének szerzőjétől hoztuk el a receptjét. Ha így készíted el, biztosan nem hibázhatsz.
Arra is kitértek, hogy a Nagycsarnokban már tart a kiemelt karácsonyi vásár.
A Budapest Vásárcsarnokaihoz tartozó piacok december 25-én és 26-án zárva tartanak.
A két ünnep között hétköznapi nyitvatartás lesz érvényben, december 30-án és december 31-én pedig a hétvégi rend szerint tartanak nyitva.
Így szilveszterkor is lehet vásárolni a menühöz szükséges alapanyagokat: malachúst, kocsonyahúst vagy virslit.
Nyugdíjasbarát