Image default

Ennyi volt a jó világ, hétvégétől jön a fagy

Folytatódik az átlagosnál enyhébb, -fűtési szempontból pénztárca kímélőbb- időjárás. Azonban a januári tavasz napjai már meg vannak számlálva, ugyanis hétvégétől gyökeres változás áll be időjárásunkban.

Addig egyelőre még marad az enyheség, ugyanis nyugat-keleti áramlás jellemző a kontinens döntő részén. Az időjárási frontok az óceán felől szállítják az enyhébb levegőt a kontinens belső területei fölé, ám nem mindenütt enyhe időjárás a jellemző. Észak – Európában egészen Skandinávia északi részén Svédországban ma – 43,6 fokot mértek. Ez 1999 óta a második legalacsonyabb hőmérsékletnek számít.

Enyhe idő hétvégéig

Ami hazánk időjárását illeti, továbbra is marad az enyhe idő, éjszaka sem kell számítani különösebben hideg időre. A nyugati határnál viszont előfordulhat gyenge fagy, de általában fagypont felett alakul majd a hőmérséklet.

Változóan felhős időjárás valószínű az éjszaka második felében, nagyobb területen eső, illetve zápor várható. Ezt követően holnap napközben már csak helyenként valószínű záporeső. Változóan felhős marad az égkép, néhány órára a legtöbb helyen kisüt majd a nap. 8 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A déli, délnyugati szél az ország északi, északkeleti tájain nagy területen lesz erős, főleg a magasabban fekvő helyeken viharos széllökésekre is számítani lehet.

Éjszaka -10 is lehet, jön a fagy

Hétvégétől markáns változás érkezik időjárásunkban, ekkor ugyanis egy keveredési zóna alakul ki hazánk térségében egy mediterrán ciklon által. Várhatóan itt keveri össze majd a hideg sarkvidéki eredetű légtömeget az enyhébb levegővel. Csapadék is érkezik, melynek halmazállapota vasárnaptól egyre nagyobb eséllyel lehet majd vegyes, valamint szilárd. Jelentősen csökken a hőmérséklet a jövő hét elején többfelé, sőt majdnem az ország minden pontján fagypont alatt marad a hőmérséklet napközben is. Az éjszakák egyre csípősebbek lesznek, nem lesznek ritkák a -10 fok alatti minimum hőmérsékletek sem.

HungaroMetNyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Új személyit akart csináltatni, nemcsak a nyugdíját, de még a nevét is elvették

nyugdijaspeti

Raksányi Gellért: “a jó színész a temetése után is tanul”

nyugdijaspeti

Nagyikat és unokáikat várja különleges programokkal az ország első számú botanikus kertje

nyugdijaseszti