Image default

Erőszakos ál-kéményseprők zaklatják az időseket

„Főképp időseket húznak le a furcsa „kéményseprők”, na, ők nem a mi embereink!” – figyelmeztet a Katasztrófavédelem a Facebookon.

Mosonmagyaróváron és környékén mostanában egy kéményseprőipari szolgáltató járja a házakat, és elmondások szerint kissé erőszakosan beszélik rá az embereket, főleg az időseket, hogy körülbelül 35.000 forintért ellenőriztessék a kéményeiket.

Magánszemélyeknek ingyenes a kéményseprés!

Nincsenek alvállalkozóik

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja 2016 júliusa óta a katasztrófavédelem kijelölt kéményseprőipari szerve, közfeladatként végzi a tevékenységét.

NEM DOLGOZNAK ALVÁLLALKOZÓKKAL!

Családi házban élők számára ingyenes a kéményseprés –amennyiben az ingatlanba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet. Ebben az esetben a tulajdonos kezdeményezésére, előre egyeztetett időpontban érkeznek a szakemberek.

Időpontfoglaláshoz hívd a 1818-as számot, majd válaszd a 9.1-es menüpontot. A kéményseprők egy regisztráció nélkül működő honlapon is elérhetőek.

A társasházak esetében előre tervezett, úgynevezett sormunkában, az érintettek kiértesítése mellett történik az égéstermék-elvezetők felülvizsgálata.

Így néz ki a kéményseprő

A Katasztrófavédelem igazi kémáényseprője és igazolványuk

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta.

Korábban mi is beszámoltunk hasonló csalásokról. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak.

Katasztrófavédelem – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Hogyan előzzük meg a derékfájást?

nyugdijaspeti

Ezek a dolgok segítenek, hogy ne romoljon annyira a szemünk

nyugdijaspeti

Demencia-akciótervet terjesztenek a kormány elé

nyugdijaspeti