Image default

Újabb trükkökel próbálkoznak a csalók az MVM és az E.ON nevében – téged is érinthet

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak.

A csalók az utóbbi időben jellemzően nem magyar e-mail címekről online földgázszámla-értesítőket küldenek. Ezek valótlan előzményre (például hibás előző számlára) hivatkozva, amelyen a befizetési információknál az ügyfelet hamis, adathalász oldalra irányítják. A számlák gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat, valamint magyartalan mondatokat.

A legfrissebb adathalász levelekben szerepel az alábbi példa:

„A fennmaradó összeget a hónap végétől kérjük befizetni, a legutóbbi számlájában hiba lépett fel, ezért a fennmaradó összeget be kell fizetnie a számlák megfelelő folytatásához a következő szakaszokban”

Egy másik levélben pofátlanul még az adathalászatra is figyelmeztetnek: “Vigyázzon adataira, ne dőljön be az MVM vagy az NKM nevével visszaélő csalóknak!”

“Vigyázzon adataira, ne dőljön be az MVM vagy az NKM nevével visszaélő csalóknak!”

 

Az MVM Next felhívja a figyelmet, hogy az általuk küldött online számlaértesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu).

Valamint a Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás mellett pedig gázszámlánál mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz… kezdetű link jelenik meg.

Az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön emellett minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma. De ott van a számla száma, illetőleg feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik, hogy adja meg bankkártya adatait. Azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Tovább kérik ügyfeleiket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz@mvm.hu email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetőek, ezzel kapcsolatban az MVM minden szükséges tájékoztatást megad az  erre a célra létrehozott weboldalon: https://www.mvmnext.hu/adathalaszat

Az E.ON nevében is jöhet

Az E.ON nevében pedig ilyen leveleket küldenek:

Korábban beszámoltunk, hogy újra célkeresztbe kerültek a magyar telefontulajdonosok, ugyanis visszatértek a wangiri csalók. Akkor egy afrikai számról vártak visszahívást,

MVM – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Újabb világhírű szervezet ismerte el Karikó Katalin munkásságát

nyugdijaspeti

Ez vajon megkönnyíti a belvárosi idősek életét? – “Kampányzebra” az Astorián

nyugdijaspeti

Akár mi is utazhatnánk a legendás Orient Expresszen

nyugdijaspeti