Image default

Nyugdíjkorrekció lesz, prémium viszont nem – szeptember végén döntenek a mértékéről

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy novemberben lesz nyugdíjkorrekció. A mértékét szeptember végén állapítják meg.

“A törvény pontosan meghatározza, hogy a kötelezettségünk az, hogyha a nyugdíjemelésnél, a nyugdíjemelés mértékénél magasabb az infláció, illetve meg kell nézni a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációját is, és amelyik a magasabb, tehát a nyugdíjasok számára kedvezőbb számítási módot kell figyelembe venni, annak megfelelően kell kifizetni a különbözetet.

Erre novemberben sor fog kerülni, és lesz nyugdíjkompenzáció. Szeptember végén a Kormány ennek mértékéről is tud dönteni.”

– mondta el újságírói kérdésre a miniszter. Alább mutatjuk videón a Kormányinfón elhangzottakat:

A szakértő szerint nem lesz nyugdíjprémium, de fél százalékokon múlik

Biztosan nem lesz idén nyugdíjprémium – jelentette ki Farkas András nyugdíjszakértő a Népszavának még a Kormányinfó előtt. A lapnak megjegyezte: a pluszpénz feltétele, hogy a GDP növekedése legalább 3,5 százalék legyen, ám a gazdaság most recesszióban van. A GDP növekedése a legoptimistább előrejelzések szerint sem haladhatja meg idén az 1,5 százalékot, már ha egyáltalán pozitív tartományban lesz ez a mutató – magyarázta.

Farkas András nyugdíjszakértő, forrás: HírTV

Épp a nagyon alacsony idei bázis miatt jövőre viszont meghaladhatja a 3,5 százalékot, a jelenlegi kormányzati várakozás egyébként 4 százalék. Ha ez megvalósul, akkor 2024 novemberében 10.000 ezer forintot kaphatnak prémium jogcímen az idősek.

Nyugdíjkorrekció: elszámolták magukat, még több pénzt kaphatnak a nyugdíjasok – itt vannak a pontos számok

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Kiderült, miért vettek mintát a Széchényi család egyik tagjának csontjából

nyugdijaseszti

Több mint száz program az idei Bőköz Fesztiválon – Mikó Istvánnal is találkozhatsz

nyugdijaspeti

Érdekes legendák és valós történetek a New York kávéház történelmi falai közül

nyugdijaspeti