Image default

Ezzel a trükkel lesz tökéletes a kiolvasztott krumplipüré

Túl sok krumplipürét csináltál, de persze eszed ágában sincs kidobni? Sem holnap megenni? Fagyaszd le! Hogy megváltozik az állaga? Nem, nem fog megváltozni, ha így olvasztod ki.

Egy nagy adag krumplipüré elkészítése nagyszerű módja lehet a vacsorák megkönnyítésének. Akár előre tervezel különböző családi eseményekre, akár csak azt tervezed, hogy a keményítőtartalmú köretet a hétköznapi vacsorák kiegészítőjeként fogyasztod, az étel elég jól párosítható elég sokféle étellel.

Miután a burgonyát ízlés szerint elkészítetted és némi sóval, tejjel és vajjal feljavítottad, könnyen lefagyaszthatod a maradékot. Miután kihűlt a püré, akár egy hónapra is lefagyaszthatod.

Szerencsére a burgonyapüré kiolvasztása és újramelegítése meglehetősen egyszerű, így köretként is fogyasztható vagy átalakítva pogácsát készíthetsz belőle. Bár a gyors újramelegítéshez egyszerűen betehetjük őket a mikrohullámú sütőbe, két módszer is létezik amely biztosítja a jobb ízű burgonyát. De persze a tűzhelyen újramelegítheted.

A tűzhelyen alacsony hőfokon “újraélesztheted”

A burgonyapüré felolvasztása gyors módja lehet annak, hogy a köret megőrizze remek állagát. Részlegesen felolvasztva vagy teljesen fagyott állapotban is beleteheted egy serpenyőbe. Ha a burgonya már a serpenyőben van, fedd le egy fedővel és hagyd, hogy alacsony hőmérsékleten melegedjen. A pürét időnként meg kell keverni, ügyelve arra, hogy az alsó réteg ne égjen meg. Amikor a burgonya felmelegedett, már fogyasztható úgy, ahogy van.

Itt a trükk, hogy a krumplipüré állaga ne változzon

A fagyasztás és az újramelegítés során előfordulhat, hogy a burgonya állaga egy kicsit megváltozott, és így a krumplipüré íze egy kicsit másabb lett, mint ahogyan szeretnéd. Szerencsére ez könnyen orvosolható. Mindössze annyit kell tenned, hogy fogsz egy kis tejet, tejszínt vagy olvasztott vajat, és addig kevered, amíg teljesen össze nem keveredik a püréddel. Egy kis extra ízesítést is adhatsz hozzá némi fűszerrel, akár egy kis fokhagymával is. Ezután már tálalható is.

A fagyasztott spenót a hét közepén „életmentő” lehet. Csodálatos kiegészítő, amely szinte bármilyen ételben helyettesítheti a friss spenótot. Ha a burgonya héjáról van szó, az első gondolatunk az lehet, hogy vagy a kukába vagy a komposztba tesszük. De ha történetesen egy maréknyi burgonyahéj van a kezedben, akkor lépj távolabb a kukától. Ehelyett fontold meg, hogy megmented inkább a következő adag zöldséges húsleveshez.

Daily Meal – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Érdekes legendák és valós történetek a New York kávéház történelmi falai közül

nyugdijaspeti

Most ötszáz forintért jóllakhatsz a Tirpák Fesztiválon!

nyugdijaspeti

Idén lesz nyugdíjkorrekció, jövőre pedig jön az emelés és 13. havi

nyugdijaspeti