Image default

Már térképes kereső is van az árfigyelőben

Az online árfigyelő rendszer a népszerű bevásárlólista funkció után kevesebb mint egy hónappal újabb fontos funkciót kapott, amelyben a vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az oldalon, ráadásul ezt vizuálisan a térképes szűrővel is megtehetik.

A www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online árfigyelőt fejlesztő munkacsoport a fogyasztói visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan dolgozik a rendszer továbbépítésén.

A legutóbbi fejlesztésnek köszönhetően bezártak egy kiskaput az árfigyelőben, így már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, amelyek egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentették.

Mostantól a vizuális térképes boltszűrő funkció használatával már arra is lehetőség van, hogy az aktuális tartózkodási hely megadásával – az erre szolgáló ikonra klikkelve – a vásárlók a közvetlen környezetükben található boltokat térképre helyezve lássák, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait hasonlíthassák össze.

A térképes boltszűrő és a kedvenc boltok beállításának lehetősége várhatóan tovább élénkíti majd az elmúlt hónapokban kibontakozott piaci versenyt, azáltal, hogy erősíti a helyi árversenyt az egymás közelében található kiskereskedelmi boltok között. Az új funkció tehát az egyes üzletek árainak a korábbinál is jobb átláthatóságával további napi versenyre ösztönözheti a kereskedelmi láncokat, így hozzájárulhat az élelmiszer-infláció további csökkentéséhez.

Július elseje óta a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető honlapon hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 boltjában, összesen 62 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi fogyasztói árakat a látogatók.

MTI nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Hatvan éve ezen a napon indult el a Delta

nyugdijaspeti

“Nem akarom elhinni, hogy én, egy ilyen szegény parasztasszony ilyen kitüntetést kapott” – 88 évesen tüntették ki

nyugdijaspeti

Elkezdődik a nagyhét, de mi az a virágvasárnap?

nyugdijaspeti