Image default

Facebookon dicsekedett a nagymama, aki 73 milliót lopott a főnökétől, de nem ez okozta vesztét

Egy csaló nagymama, aki 73 millió forintnyi  angol fontot lopott el a főnökétől, olyan Facebook-bejegyzéseket osztott meg, amelyekben jól szituált életmódjával dicsekedett – közölte a boltoni bíróságra hivatkozva több brit lap.

Patricia Bennett a pénzből, amelyet a főnökétől lopott el, -aki nem mellesleg teljesen megbízott benne- spanyolországi nyaralást, egy felújított kertet és egy házilag barkácsolt kocsmát finanszírozott. Ezekkel a közösségi médiában hencegett, de nem ez vezett a lebukásához.

A 69 éves nő a boltoni bíróság előtt elismerte, hogy összesen 163 111,35 font (mai értékén 73 292 454 Ft) értékű,  csalást követett el.

Menőzött a Facebookon, ez volt a bizonyíték

A tárgyalás során a Facebook-üzenetekre is fény derült, amelyekben a csaló a férjével és barátaival tartott “borozgatós” összejövetelekkel dicsekedett. Dicsekedett a hátsó kerti kocsmájával is, ahol ő és gyanútlan férje, Lawrence egy saját bárt építettek, és “Lorenzos”-nak nevezték el.

Bennett egy sor fotót is posztolt a közösségi médiában az Egyesült Királyságban töltött nyaralásaikról, a spanyolországi Costa Blancán és a görögországi Skiathoson töltött nyaralásukról.

Egy másik bejegyzés a Lake Districtben lévő lakókocsijukról szólt: “Úton a boldog helyünk felé. Már régóta várunk rá, de elindultunk – és süt a nap”.

Az asszony 73 milliós lopását utódja fedezte fel, aki 13 évvel ezelőtti gyanús tranzakciókat kezdett vizsgálni – számolt be a MEN. Bennett, akinek a veje rendőrtiszt, fia pedig egy börtönben dolgozik, három bankszámlára vitte el a cég pénzét, kettő az ő nevére, egy pedig Lawrence Bennett nevére, akihez több mint 50 évvel ezelőtt ment feleségül.

Mirror – Nyugdíjasbarát

 

hírek ebből a rovatból

90 éves a kajak-kenu sportág első magyar női világbajnoka

nyugdijaspeti

Szombaton akár Hámori Gabriellával is jógázhatsz a Szépművészetiben

nyugdijaspeti

A 87 éves Müller Péter is Gondosóra tulajdonos lett!

nyugdijaspeti