Image default

Gálvölgyi Jánossal tért vissza a színpadra Benedek Miklós

Vasárnap este ismét színészlegendákat láthatott a közönség: visszatért a Hárman a padon a 6szín műsorára! Az előadás utolsó, megrendítő erejű pillanatait és az érzelmekben gazdag tapsrendet videó is rögzíti.

Október 13-án és 30-án, illetve november 8-án, 15-én és 24-én Önök is tanúi lehetnek a három fantasztikus művész, Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta kivételes játékának. Jegyeket EZEN a linken lehet vásárolni.

“Csodálatos visszatérésnek voltak tanúi azok, akik péntek este a Hárman a padon előadást választották. Közel egy év után a színpadra visszatérő Benedek Miklós megnevettette és megríkatta a közönség tagjait, akik láthatóan hálásak voltak azért, hogy láthatják a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színészt. (…) A nézők pedig imádták az előadás minden egyes percét, ám bizony néha felszisszentek, hiszen az öregedés méltatlan részéről szóló darabban átértékelődtek bizonyos mondatok, ismerve a két főszereplő életét, különösen az elmúlt hónapjait, éveit. – számolt be a Blikkre hivatkozva a Színház Online.

A jelenetek, amelyek például egy gyermek elvesztéséről vagy egy súlyos betegségről, illetve a haláltól való félelemről szólnak, lelkileg biztosan megterhelőek lehetnek még az olyan tapasztalt színészóriásoknak is, mint Benedek Miklós vagy a tavasszal szintén kórházba került Gálvölgyi János.

Ebben a darabban tért vissza

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél… lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál… barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet. Az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik. Így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

Benedek Miklós a Nemzet Színésze

Benedek Miklóst választották a Nemzet Színészének – számoltunk be mi is Nemzeti Színház örömhíréről. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja.

Színházonline – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Az év magyarnótáját keresi hallgatói segítségével a Dankó Rádió

nyugdijaspeti

Ez a csodálatos festmény érkezett a Szépművészetibe, ma csomagolták ki

nyugdijaspeti

Ilyen szép lett a somosi mézeskalácsfalu

nyugdijaspeti