Image default

Féltonnás tökkel döntötte meg rekordját a szakonyfalui gazda

Egészen pontosan 555.5 kg-ot nyomott a töke, így saját rekordját döntötte meg a gazda.

Mint korábban a Nyugdíjasbarát is beszámolt, hogy az Őrségi Tökfesztivált 2002 októberében indították útjára A rendezvény az Őrség egyik hagyományos tájterméke, az olajtök köré szerveződik, gazdag kulturális és gasztronómiai programokat kínálva az ide látogató közel 10.000 ember számára. Az Őrségi Tökfesztivál egyébként a Nyugat-dunántúli turisztikai Régió Kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye büszke címet is viselheti.

A 80-90 éve itt termesztett olajtöknek erre az időszakra (szeptember vége) esik a betakarítása és magjából nyerik az Őrség „folyékony zöld aranyát”. Ezt az eseményt kívánta a program néprajzilag hitelesen megragadni és köréje egy turisztikai terméket felépíteni. A Tökfesztivál kiválóan nyújtja ki a turisztikai szezont és új összefüggésekben tárja fel a tájegység értékeit az idelátogató vendégeknek.

Rekord méretű tök

Idén sem hiányzott Vajda Ádám szakonyfalui gazda és kertépítő. Ádám a saját rekordját döntötte meg az 555.5 kg-s tökével

Tavaly Ádám “csak” egy 465 kg-os tökkel az Országos Tökmérő versenyen a második helyet ért el. Idén már saját rekordját döntötte meg egy több, mint 90 kilóval nehezebb tökkel.

Vajda Ádám Facebook

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

70 éves a magyar diafilm

nyugdijaspeti

Legendás színészünk, Lukács Sándor a megújuló budai várban nosztalgiázik fiatal koráról

nyugdijaspeti

Már ebben a megyében is megjelent a hóvirág

nyugdijaspeti