Image default

Nyugdíjba ment Kabos, Gyufa vette át a helyét – megható videóval búcsúznak tőle

Kabos, a drótszőrű magyar vizsla, 2013-ban született és nyolchetes korában került a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálat szolgálatvezetőjéhez, Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlóshoz.

Kimagasló képességei már a kiképzés kezdeti szakaszában is megmutatkoztak és hamar Szikra méltó utódjává nőtte ki magát. Orrát soha nem lehetett becsapni, tévedhetetlenül jelezte az égésgyorsító anyag (például benzin) jelenlétét.

Elbúcsúzott Kabos, a tűzvizsgáló kutya

A négylábú tűzoltó mostantól békés nyugdíjas éveit tölti, de nem szakad el a szervezettől, mert új társa mellett az Igazgatóság toborzásában vesz részt, ami minden jel szerint tetszik is négylábú tűzoltónak.

Helyét Gyufa vette át, aki szintén drótszőrű magyar vizsla és már több, mint két éve készült arra, hogy átvegye Kabostól az elsőszámú négylábú tűzvizsgáló szerepét.

Kabos még kölyökként

Leczki Saroltának van még hőse…

Karma és Dexter, a két hős kutyus. Nevüket egy világ tanulta meg a februári törökországi földrengés kapcsán, hiszen saját életük kockáztatása árán is túlélők után kutattak a török romok között – írta korábban a Magyar Állatvédelem.
Számukra napokig szinte teljesen megszűnt a külvilág, egy cél lebegett csak odaadó kis lelkük előtt: menteni! Menteni gyermekeket, fiatalokat, öregeket, nőket és férfiakat… Mindegy, hogy kit, csak túlélőket találjanak a leomlott házak törmelékei között. Találtak társaikkal, a többi magyar keresőkutyával nem is egyet. Harminchatot. Harminchat emberi élet folytatódhat, harminchat család próbálhatja elfelejteni idővel a borzalmakat és kezdhet új életet…

Katasztrófavédelem – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

November végéig tart a Nyugdíjas Ősz az Állatkertben -Kedvezmények és programok várják a szépkorúakat

nyugdijaspeti

Érdekes programokkal vár az Őrségi Tökfesztivál

nyugdijaspeti

Ilyen időre számítsunk a hosszú hétvégén

nyugdijaspeti