Image default

Így néz ki a legendás Jackie Kennedy egykori birtoka

Jackie Kennedy Hamptons nyári birtokát 52 millió dollárért vette meg Tom Ford. A “Lasata” néven ismert kúria volt az egykori First Lady otthona gyerekkorában.

Jackie Kennedy, a First Lady

Jacqueline Kennedy számos társadalmi eseményt szervezett, ami az elnöki párt nemzetközi reflektorfénybe állította. Művészeket, írókat, tudósokat, költőket is vegyített a meghívott politikusok, diplomaták és államférfiak közé. Folyékonyan beszélt franciául, a művészet, a zene és a kultúra szeretete újdonságként jelent meg a Fehér Házban.

Közvetlensége révén kedvező benyomást szerzett a külföldi vezetőkkel való találkozókon, például Nyikita Hruscsovval Bécsben. Ez az elnöki csúcs kudarcba fulladt ugyan, de a first lady személye miatt sokan mégis pozitív eseménynek tartották. Amikor Hruscsovot megkérték, hogy a fotózáshoz fogjon kezet Kennedyvel,

a szovjet vezető a következőt mondta: „Először vele (Jacqueline-nal) szeretnék kezet fogni!”

Az elnöki pár franciaországi utazása előtt a Fehér Ház kertjében egy beharangozó jellegű tv-felvételt készítettek az asszonnyal – francia nyelven. Ezzel elnyerte a francia emberek, sőt Charles de Gaulle szimpátiáját is. A látogatás során – többek között – a Time magazin is el volt ragadtatva a first ladytől, és megjegyezte, hogy

„Ott volt vele a párja is”.

Ehhez Kennedy elnök is csak humorral viszonyulhatott: „Én vagyok az a férfi, aki Jacqueline Kennedy utazótársa voltam Párizsban, élveztem”.

Lasata, azaz a Béke helye

Tom Ford divattervező 52 millió dollárt adott ki a 8500 négyzetméteres, Arts-and-Crafts stílusú kúriáért. Az egykori First Lady gyermekkori nyarait a pompás birtokon töltötte, amíg az a nagyapja, John Vernou Bouvier Jr. tulajdonában volt.

Bouvierék adták a héthektáros birtoknak a Lasata nevet, ami a helyi montauketti nép algonquiai nyelvén “béke helyét” jelenti. A listán szereplő részletek szerint az Atlanti-óceán hullámainak nyugodt hangja hallható az otthonból, amelyet zöldellő pázsit és érett fák ölelnek körül.

A 10 hálószobás, 13 fürdőszobás, pazar fehér külsőt viselő kúriát 1917-ben építette Arthur C. Jackson New York-i építész. A Lasata jelentős felújításokra és restaurálásra szorult, amikor Reed Krakoff divattervező és felesége 2007-ben 20 millió dollárért megvásárolta.

A házaspár gondosan ügyelt arra, hogy az otthont új korszakba helyezze, miközben a történelmi adottságokat is szem előtt tartotta.

A festői birtok legközelebb 2018-ban cserélt gazdát, amikor David Zander producer 24 millió dollárért szerezte meg, majd nekilátott az újjávarázslásnak. A producer egészen odáig elment, hogy Párizsból repülővel hívott festőket, hogy az általa kedvelt “pamutos” ecsetvonásstílusát alkalmazzák.

Idén már a 2007-es ár több, mint kétszereséért adták el a birtokot, amely a főépület mellett egy két hálószobás vendégházat, egy gondnoki házikót, egy medenceházat és egy három autóval rendelkező garázst is magában foglal.

Felújították Diana hercegnő egykori kedvenc nyaralóját, elképesztő összeget költöttek a Byblosra

ArchitecturalDigest – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ezért fontos a napi séta – 12 lépésben mutatjuk

nyugdijaspeti

Ingyen hallgathatjuk Frank Sinatra és Edith Piaf legendás dalait

nyugdijaspeti

A papírtörlő trükk, ha csillogó húsdarálót akarsz, miután használtad

nyugdijaspeti