Image default

Ismét bebizonyosodott, hogy a magyar fűszerpaprikák a legjobbak a világon – Hatalmas gasztronómiai elismerést zsebeltek be

Öt magyar termék szerezte meg a legjobb minősítést az Egyesült Királyságban megrendezett Great Taste Awards ételkóstoló versenyen, amit az élelmiszerek Oscar-díjának is neveznek. 

A versenyen közel 15.000 termék indult több mint 100 országból. A termékek 1,2%-át három, 10%-át kettő és 26%-át egy csillaggal ismerték el. Különlegesen nagy eredmény a Great Taste Awards-on való helytállás a magyar fűszerpaprikának. Ugyanis itt nem ételkategóriákon belül kell bizonyítani, hanem többek között olyan több összetevős különlegességekkel kell küzdeni a csillagokért, mint a csokoládé, a méz vagy éppen a granola.

Itt ugyanis egyetlen kategóriába sorolva versenyeznek a különböző típusú élelmiszerek ugyanazért az elismerésért.

A csillagok jelentése:

1 csillag: egyszerűen finom
2 csillag: kimagasló
3 csillag: rendkívüli/tökéletes

3 csillagot nyert termékek (a legmagasabb minősítés)

A cikkben most a fűszerpaprikával foglalkozunk, de meg kell említeni, hogy 3 csillagot kapott még Bivalyos Tanya Akácméze és a Bagoila hidegen préselt tökmagolaja is, de nézzük a paprikát:

Szegedi Fűszerpaprika őrlemény csípős

“Mély, gyönyörű színe van. Finom, egyenletes őrlemény, amely közvetlenül a növényről származó, intenzív, friss fűszerpaprikára emlékeztető, kiváló aromával rendelkezik. Íze szenzációs – gyümölcsös, kerek, umami jegyek, merész, de kellemes csípősség, a keménység legkisebb jele nélkül. Annyi minden van benne, hogy nehéz elhinni, hogy mindez egyetlen egyszerű összetevőből származik. Minden fűszerpaprika őrleménynek ilyen ízűnek kellene lennie – nem látjuk, hogyan lehetne ezen javítani. Tökéletes! Élvezetes az elejétől a végéig.” Ez a termék a 2019-ben kapott 2 csillagos értékelés után,
2023-ban ért fel ismét a csúcsra.

Kézzel válogatott “Csipedett” Szegedi fűszerpaprika őrlemény édes

“Ez a paprikaőrlemény egy élvezet, és úgy érezzük, hogy az illat és az íz minden része visszavezethető a felhasznált érett fűszerpaprikára.
Élénk, magas ASTA tartalmú, nagyszerű paprikaaromával és kellemes földességgel. Nagyon jól őrölt. Ez egy gyümölcsös, édes paprika, kellemes keserűséggel, amely segít az édesség szabályozásában. A lecsengésben kiváló a hosszúság, anélkül, hogy túlzás lenne. Az íz sokáig megmarad a kóstolás után, szinte citrusos végjátékkal. Soha nem kóstoltunk még ilyen mély, gazdag, földes, gyümölcsös, kerek és ízgazdag édes paprikát. Mesés – köszönjük.”

Két csillagot 40 magyar termék nyert, egyet pedig 71. Gratulálunk a győzteseknek!

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ma is nagyon meleg lesz, töltsük fagyizással az időt

nyugdijaspeti

Ide özönlenek a német nyugdíjasok – Ennyivel jobb itt élni?

nyugdijaspeti

Feje tetejére áll ma az időjárás: ónos eső és +11 fok is lehet

nyugdijaspeti