Image default

Itt a lista, ezek az üzletek lesznek zárva december 24-én

Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz, nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat – közölték az áruházak az MTI-vel.

Akik zárva lesznek

Penny

A Penny Market Kft. vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva döntött úgy, hogy december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc

december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat,

december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

Lidl

A Lidl Magyarország szintén jelezte, hogy mind a 200 üzletük zárva tart december 24-én. A társaság az MTI-nek küldött közleményében a család fontosságára hivatkozott, amikor úgy döntöttek, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalójuk számára szabadnapot biztosítanak. Vásárlóik érdekeit is szem előtt tartják, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak.

Rossmann

A Rossmann a cég honlapján azt közölte, hogy szabadnapot biztosít munkatársai számára december 24-én, így ezen a napon több mint 200 üzletüket zárva tartják. Hozzátették, hogy zajlik az egyeztetés azokkal a bevásárlóközpontokkal, ahol kötelező érvényű nyitvatartás vonatkozik a Rossmann üzletekre is, a társaság bízik abban, hogy itt is zárva tudnak majd tartani.

Jysk

A JYSK dán lakberendezési kiskereskedelmi lánc mind a 94 magyarországi áruháza zárva tart december 24-én. A JYSK üzletei 2018 óta, azaz idén hatodik éve tartanak zárva karácsonykor országszerte – közölte a cég.

Diego

A magyar tulajdonú Diego teljes magyarországi bolthálózata december 24-én és 31-én is zárva lesz. A cég arról tájékoztatott, hogy idén egységesen döntöttek a zárvatartásról a lakberendezési üzleteket üzemeltető franchise partnereik, míg a korábbi években erről egyedileg határozott a Diego 100 magyarországi üzletét működtető közel 80 magyar családi vállalkozás.

Libri

A Libri karácsony előtti utolsó vasárnapon szabadnapot biztosít munkatársai számára, hogy nyugodtabban ünnepelhessenek családjuk körében. A december 24-ét megelőző időszakban természetesen a megszokott nyitvatartással várják a Libri boltok a vásárlókat, az olvasnivalók beszerzésére pedig online is van lehetőség.

Tehát a Lidl, Penny, Rossmann, Obi, XXXLutz, Diego, Jysk és a Libri jelezte eddig, hogy zárva lesznek.

Van, aki nem zár be

Spar

A Spar Magyarország azt közölte, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket.

Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek december 24-én déli 12 óráig,

így azok a munkatársak, akik ezen a napon dolgozni fognak, 100 százalék túlóra pótlékban részesülnek – közölte a vállalat. A franchise üzletek – SPAR partner, SPAR market -, valamint a töltőállomásokon található egységek – OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR maguk döntenek a nyitvatartásról.

Aldi

Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Az üzletlánc magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is pihenőnapját tölti, a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek. Az áruházaik

december 22-én és 23-án a megszokottnál 1 órával tovább, de legfeljebb 22 óráig tartanak nyitva

– közölte a vállalat.

Változó lehet a nyitvatartás

A CBA hálózat üzletei franchise rendszerben működnek, az adott egység nyitva tartási idejét az üzemeltető vállalkozás határozza meg a jogszabályi előírásoknak megfelelve, a vásárlói igények figyelembevétele mellett. Ezt tehát annyit jelent, hogy

az egyes CBA boltok vezetői maguk dönthetnek arról, hogy december 24-én, vasárnap lehet-e náluk bevásárolni.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Először látható ez a csodás Mányoki-festmény

nyugdijaspeti

Így lesznek nyitva a budapesti piacok december 18-tól 24-ig

nyugdijaspeti

Ezzel az apró trükkel feldobhatod a reggelidet

nyugdijaspeti