Image default

Karinthy gyűrűt kapott Reviczky Gábor

A köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat pénteken este adták át Budapesten.

Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója átadja a Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábornak, a Nemzet Művésze címmel elismert, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjak átadásán a Thália Télikertben 2023. december 8-án. MTI/Kovács Attila

A közmédia mindig a közösről szól, a “közös kultúráról, aggodalmainkról, küzdelmeinkről, sikereinkről; közös jelenünkről és jövőnkről” – mondta az eseményen Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke. Hozzátette: a kitüntetettek tehetségükkel, tudásukkal a közt szolgálják. Úgy fogalmazott, a közmédia nevében a “bűvös szó: köz”, amely csak három betű, de “felér egy sokpontos kiáltvánnyal.” A célt mindig ez a három betű adja – emelte ki.

A Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábor, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kapta.

Mint elhangzott: a szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetésben 1975 óta részesülnek a humor műfajának képviselői.

Az idén Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal elismert színművész az évtizedek alatt a magyar- és világirodalom sok színpadi művében, valamint számtalan filmben és tévéjátékban alkotott emlékezeteset, emellett világsztároknak kölcsönözte hangját – emelte ki Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a díj átadásakor.

A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Reviczky Gábor, a Nemzet Művésze címmel elismert, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Budapesten 2023. november 16-án. MTI/Kovács Attila

Közölte, hogy Reviczky Gábor színházi szerepek mellett a kilencvenes és a kétezres évek szinte valamennyi magyar filmvígjátékában is játszott.

74 évesen is dolgozik Reviczky Gábor

Szellemes ember, nagy nevettető és a Rádiókabaré nélkülözhetetlen alakja – jelentette ki Altorjai Anita. Hozzátette: a szórakoztatás számára színészi küldetés, és mind a nézők, mind a szakma részéről megbecsülés övezi. Megjegyezte: Reviczky Gábor 74 évesen is dolgozik, azok után is, hogy a “sors kényszerpihenőre küldte” egy időre.

A közszolgálati média díjátadó gáláját december 22-én 21 órakor az M5 kulturális csatorna is bemutatja.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Miért pont Vízkereszt napján kell lebontani a karácsonyfát?

nyugdijaspeti

40 éve nem láthattuk úgy a Balatont, ahogy most egy zseniális fiatal fotósnak köszönhetően

nyugdijaspeti

A 74 éves Anna megtalálta a magánya ellenszerét, ami megváltoztatta az életét

nyugdijaspeti