Image default

Nem kamu a kisbaba újraélesztéséről szóló megható videó

Múlt héten szinte az egész országot bejárta az a hangfelvétel, amelyen a mentésirányító segítségével egy édesanya 3 hónapos gyermekén végez újraélesztést, sikerrel. Több kommentelő azt írta, hogy ez egy oktatási segédanyag, azaz egy rekonstruált beszélgetés. A Mentőszolgálat a Facebookon tette helyre a kétkedőket.

A felvételen Berényi Bálint hangja hallható, aki 2020. január 1-én csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez, mint gépkocsivezető. Azóta elvégezte ápolói tanulmányait is és már mentőtechnikusként teljesít szolgálatot Kistelek Mentőállomáson.

Idén új kihívásokat keresett, így kivonulói szolgálata mellett év elején mentésirányítói feladatot vállalt a Szegedi Mentésirányításon. Bálint családjában többen is az egészségügyben dolgoznak, így nem volt kérdés, hogy ő is az életmentést választja hivatásául. Munkájában a változatosság és a bajtársi közösség motiválja.

A szenzációs hangfelvétel pedig itt hallható, amit nem lehet könnyek nélkül végighallgatni:

@orszagosmentoszolgalat ❗️HÁROM HÓNAPOS CSECSEMŐ ÉLETÉT MENTETTE MEG A MENTÉSIRÁNYÍTÓ❗️🚑❤️🇭🇺#mentők #veddészreamentőt ♬ eredeti hang – #Mentők

A biztonság kedvéért azért mi is rákérdeztünk:

A kommentek is meghatók

A kommenteket böngészve az Országos Mentőszolgálat ezt írta:

Bálint a kisbaba megmentéséről így fogalmazott: “szeretek összedolgozni a bajtársaimmal, ez az újraélesztés pedig igazi csapatmunka volt.”

Egy anyuka így fogalmazott: Pont 3 hónapos a kisbabám… Meghallgattam a felvételt az újraélesztésről és végig bőgtem… Minden elismerésem a mentős fiatalembernek és az édesanyának is, hogy volt ereje követni az utasításokat! Jó egészséget a babának, további jó munkát Bálintnak!

Van aki így reagált: Profi munka volt, mindkét részről.
A mentésirányitó higgadtsága biztos pozitivan hatott az anyukára, de emellett azt gondolom, hogy az anyuka is egy értelmes, higgadt ember lehet, aki ebben a hirtelen jött nem mindennapi élethelyzetben is megőrizte nyugalmát, legalábbis annyira, hogy képes volt a mentésirányitó által mondottakat csinálni.
Nekem ez jött le abból amit hallottam.
Mindketten hősök voltak ebben a helyzetben.
Köszönjük, hogy vagytok nekünk!

Szerintem most a Bálintot egy ország zárta a szívébe (köztük én is) De azt gondolom mindenki aki ezt a hivatást választja, csak tisztelni lehet.
Köszönöm, hogy vagytok nekünk.

Bálintnak köpeny sem kell, hogy hős legyen sok ember szemében. Profi vagy, mást nem lehet rólad írni. Gratulálok!

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ők az idei év első babái

nyugdijaspeti

Így számolt be a korabeli lap a 13 aradi vértanú kivégzéséről

nyugdijaspeti

Újra itt az óraátállítás – egy órával többet alhatunk?

nyugdijaspeti