Image default

A Kulka Jánost és Hámori Gabriellát felvonulató magyar film nyerte a legjobbnak járó díjat

A Kulka János és Hámori Gabriellát felvonulató magyar film nyerte a legjobbnak járó díjat a nemzetközi filmfesztiválon. Fazakas Péter rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat A játszma című filmért a pármai filmfesztiválon. Ezt a Nemzeti Filmintézet közölte az MTI-vel.

Az olaszországi nemzetközi filmfesztivált 11. alkalommal rendezték meg a múlt héten. A szakmai zsűri a versenyprogramban vetített magyar filmnél indoklásában méltatta a “kiváló rendezést és színészi alakításokat, a kép és a zene pontosan összetartó egységét”.

A játszma a 2011-es A vizsga című film folytatása, amelynek ismert karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában tértek vissza a vászonra. Új főszereplőként pedig Staub Viktória csatlakozott a színészgárdához.

A játszma története

Fazakas Péter filmjének a története 1963-ban játszódik Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András élete tökéletes, boldogan él feleségével, Évával. Az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, kezdetét veszi egy könyörtelen párharc. Senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus a főszereplő életébe kerülhet.

A játszmában nyújtott alakításáért Kulka János tavaly elnyerte a legjobb főszereplőnek, Hámori Gabriella a legjobb mellékszereplőnek, Balázs Gábor pedig a legjobb hangért járó Magyar Mozgókép Díjat. Tavasszal a portói filmfesztiválon Nagy Zsoltot a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó elismeréssel tüntettek ki, míg Köbli Norbert a legjobb forgatókönyvért járó elismerést kapta meg.

A játszma – Kulka János

A játszma a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás volt. A film megtalálható a FILMIO online kínálatában. EZEN A LINKEN pedig elolvashatod, miként tudod a FILMIO-n található filmeket megnézni.

MTI – Nyugdíjasbarát

A legendás Ötös Csöpi már 14 éve nincs köztünk

Alázat és elvhűség jellemezte – 92 éves lenne Latinovits Zoltán, a Színészkirály

hírek ebből a rovatból

Hétezerért mehetünk a kolbászfesztiválra…

nyugdijaspeti

Ma is nagyon meleg lesz, töltsük fagyizással az időt

nyugdijaspeti

12 éve hagyott itt minket a Császár, Albert Flórián

nyugdijaspeti