Image default

12 lélegzetelállító kép, amikor a természet visszaveszi, ami az övé volt

Az elhagyatott helyek felfedezése népszerű és izgalmas időtöltés, amelyet a világ minden táján, minden korosztály élvez. Van valami izgalmas abban, hogy olyan helyeket látogatunk meg, amelyek egykor életet tartalmaztak. Mutatunk 12 fotót olyan helyekről, ahol a természet visszavette az, ami az övé.

Elhagyatott alagút Franciaországban

A természetnek megvan az a szokása, hogy visszaszerzi azokat a helyeket, amelyeket az ember elhagyott. Ez a hely kiváló példa arra, hogy mi a sorsa a gyakran használt infrastruktúrának, ha üresen hagyják.

Az alagút szinte úgy néz ki, mint egy természetes barlang, amibe az ember belebotlik egy erdőben. Nem tudunk nem elgondolkodni azon, vajon milyen állatok telepedhettek meg benne.

Lakatlan halászfalu, Kína

A kép az anyatermészet puszta erejét és akaratát mutatja. Az egyik ház kivételével az egész hely buja zöld növényzettel benőttnek tűnik. Van valami egészen varázslatos ezen a fotón.

Szerintünk különösen klassz, hogy még mindig ki lehet venni az ember alkotta szögeket és az épületek szerkezeteit, amelyeket a halászok egykor otthonuknak neveztek. Az ember alkotta és a természetes alkotások ilyen kemény szembeállítása elékpesztő.

Sötét sövény, Írország

Ezt a hátborzongató utat baljóslatú fák szegélyezik, amelyek mintha egyfajta alagúttá olvadtak volna össze. Képzeld csak el, hogy az autód lerobban egy sötét éjszakán! Ez a fénykép valóban jól érzékelteti a hely hangulatát.

Elfelejtett faház, Redmond, Washington

Bárki is készítette ezt a faházat, biztosan nagyon jól szórakozott a tervezésén. Sokkal lenyűgözőbb, mint bármelyik faház, amivel eddig találkoztunk, és csak elképzelni tudjuk, hogy mennyire jó volt itt lenni. Nézd meg a tornyot!

Nyilvánvalóan elég sok időbe és pénzbe kerülhetett, nem beszélve a mérnöki képességekről, hogy ezt megépítsék. Igazából kár, hogy mára már romos lett.

SS City of Adelaide, hajótörést szenvedett a Magnetic Island partjainál

Az SS City of Adelaide először 1863-ban indult útnak Skóciából, és hosszú és kiemelkedő utat futott be az ausztrál személy- és teherszállító szolgálatban. A hajó 1912-ben egy súlyos tűzvész következtében teljesen kiégett. Végül 1916-ban zátonyra futott a Magnetic-szigetnél.

Az egykor nagy hírű hajó maradványai ma is láthatók. Bár a természet a hajó nagy részét – főként a hajótestet, amely most a tengervízben rothad – visszahódította, még mindig meglátogathatja és felfedezheti a hajó végső nyughelyét.

Bomló vonat a hídon

Ez egyfajta kettő az egyért fotó. Nyilvánvaló, hogy maga a híd már nincs használatban, és a régi vasúti sínek mindig lenyűgözőek. De nem csak a hidat fedezhetjük fel, hanem egy régi vonat is van a tetején.

A vonatokat gyakrabban vonják ki és hagyják el, mint gondolnánk. Nem vagyunk benne egészen biztosak, hogy mennyire biztonságos a felfedezése. Mindenképpen fokozott óvatosságra int, de a helyszín elemei valóban lenyűgöző fényképet alkotnak.

Elhagyatott gótikus templom, Portugália

Nyilvánvaló, hogy ez a gótikus stílusú templom Portugáliában már jobb napokat is látott. Ennek ellenére ez a kép valóban megőrzött valamit abból a pompából, amely egykor a templom szerkezetét jellemezte. Már az a torony is csodálatos.

A történelem során a templomokat gyakran a státusz és a jólét jeleként építették. A képen látható templomot klasszikus gótikus stílusban építették, és egyértelműen a lenyűgözésre tervezték. A tudat, hogy elhagyatott és már nem használják, kísérteties jelleget kölcsönöz neki.

Elhagyatott kastély Franciaországban

Ez egy csodálatos példája egy elhagyatott épületnek. Ez a tornyokkal és tetőteraszokkal ellátott várkastély olyan elhalványult dicsőséget sugároz, amely egyszerre érzelmes és megható, ha mostanra elpusztult.

A kastély mérete miatt kivételes hely lenne a felfedezéshez. Ki tudja, milyen kincsek és titkok rejtőznek e majdnem romos épület nagyszerű falai között.

Elhagyatott kastély, Írország

Ezt az öreg kastélyt már jó ideje hagyhatták rothadni és pusztulni, mert el sem tudjuk képzelni, hogy eredetileg ennyi fa szegélyezte volna. Ez a lenyűgöző fotó azért nagyszerű, mert rengeteg részletet láthatunk.

Nagyon természetesek a fák és a lombok, amelyek a tetőn jelentek meg, és az ablakokon keresztül nőttek be. Ez igazán kiemeli, hogy mennyire elpusztult ez az épület. Nem tudjuk, mennyibe került az építése, de gyanítjuk, hogy a felújítása is ugyanennyibe kerülne.

Elhagyott tengerjáró hajó

Ez az öreg roncs kezd rozsdásodni és szétesni, ami csak arra szolgál, hogy a víz még feltűnőbb kék árnyalatúnak tűnjön. Ez az egymás mellé helyezés igazán feldobja a képet.

Bár a régi tengerjáró hajó szöge elég meredeknek tűnik, ezt a helyet fantasztikus lenne felfedezni. Csak arra kellene ügyelned, hogy meg tudd tartani az egyensúlyodat felfedezés közben, nehogy a Poszeidón-kaland részévé válj.

Elhagyott repülőgép Lengyelországban

Mit szólsz ehhez a hangulatos felvételhez? Ez az öreg, kétmotoros repülőgép közvetlenül a sziklacsúcs szélén áll, és úgy néz ki, mintha mindjárt felszállna. A valóságban egyértelmű, hogy ez a repülőgép már jó ideje nem repült.

Nyilvánvalóan nagyon magasan van, és úgy tűnik, hogy szinte őrködik az alatta elterülő ködös, szürke kilátás felett.

Kiszáradt folyóban álló tengerjáró hajó

Ez a régi hajó most úgy néz ki, mint egy épület. Nyilvánvalóan már jó ideje itt állt, és most a természet visszahódította. A tárgyak kontextusukból kiragadva (különösen egy ekkora hajó) mindig szürreális jelleget kölcsönöznek nekik.

Ez a hajó legalább négy-öt emelet magas, és csak találgatni tudunk, milyen titkokat rejt a hajótest.

BetterManly – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Januárban egy kis nyugdíjemelés, februárban pedig jön a 13 havi

nyugdijaspeti

Ezért rajongott Mikszáthért az amerikai elnök

nyugdijaspeti

A nagyszülők az állatkertbe indultak az unokával, közben derült ki egy szörnyű titok

nyugdijaspeti