Image default

Szeretted az úttörővasútat? Most hétvégén ingyen vonatozhatsz

Október 14-én, szombaton családi napot tart a Széchenyi-hegyi Úttörővasút Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson. Több őszi hétvégéhez hasonlóan a nap folyamán a gőzmozdonyos nosztalgiavonat is közlekedni fog.

A teljes program a képre kattintva külön ablakban nyílik meg

Az idén 75 éves Széchenyi-hegyi Gyermekvasút október 14-én ingyenes családi napot rendez Hűvösvölgyben 10 és 16 óra között.

Nosztalgiavonattal is közlekedhetsz

A családi napon a hagyományos vonatok mellett, több őszi hétvégéhez hasonlóan, gőzmozdonyos nosztalgiavonat is közlekedni fog a két végállomás között.

Úttörővasút 1973-ból forrás: Fortepan / Urbán Tamás

A kisebbeknek lesz arcfestés, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya, gyermekvasúti LEGO-járművek, de akár ők is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig.

A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút, vonatszimulátor és terepasztal várja, illetve lehetőség van családi kvízen is elindulni, ahol a legjobbak vasúttal kapcsolatos ajándékokat nyerhetnek – olvasható a Gyermekvasút oldalán.

Az idén 75 éves Utasellátó sátrában az étkező- és bisztrókocsikból jól ismert START Burgeren és helyben készre sütött lepényeken kívül édességekkel, üdítőkkel és meleg italokkal várják a résztvevőket.

A rendezvény teljes program IDE kattintva nyílik meg.

turizmus.com nyomán Nyugdíjasbarát

címlapkép: Fortepan / Nagy Gyula

 

hírek ebből a rovatból

Nem fog drágulni idén a karácsonyi hal ára – ennyibe fog kerülni

nyugdijaspeti

Zenthe Ferenc: Amikor elkezdtem a pályát, a Jóisten rátett a tenyerére, és azóta azon visz tovább

nyugdijaspeti

A vonal végén Rost Andrea vár – most te is felhívhatod

nyugdijaspeti