Image default

Ez a legnépszerűbb hazai karácsonyi sláger

A Piramis együttes Ajándék című dala az utóbbi évek első számú hazai karácsonyi slágere. Az Artisjus először készítette el a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok toplistáját.

A listán az első helyen álló rocksláger mellett számos popdal, és egy gyerekdalként számon tartott szerzemény, Weöres Sándor egy versének feldolgozása is helyt kapott – közölte a legnagyobb szerzői és lejátszási zeneadatbázissal rendelkező Artisjus pénteken az MTI-vel.

1. Piramis: Ajándék

2. Katona Klári: Legyen ünnep

3. Zséda: A szürke patás

A további listás dalok között több évtizede született slágerek és újabb szerzemények egyaránt találhatóak.

 

A hazai karácsonyi Top 10-es listán a már említetteken kívül szerepel a Fehér karácsony (a TNT dala), az Add tovább (Csondor Kata), a Ha elmúlik karácsony (Neoton Familia), az Esti ének (Bagossy Brothers Company), a Csillagszórás (Dés László, Geszti Péter), és a Száncsengő (Bojtorján).

“Az Artisjus sokféle zenefelhasználás után fizet jogdíjat szerzőknek, ezért szerteágazó forrásokból rendelkezünk adatokkal. Koncertes elhangzások mellett rádiós, televíziós játszások, online zenehallgatás, hangfelvétel-kiadás és az üzletek háttérzenéjének információja is befut hozzánk. Ezek 2020-2022-es adataiból tudtunk összesített listát adni a legsikeresebb magyar karácsonyi dalokról, és ezek dalszerzőiről” – idézte Tóth Péter Benjamint, az Artisjus üzleti transzformációs igazgatóját a közlemény.

MTI nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Szegeden is lesz Munkácsy kiállítás!

nyugdijaspeti

Kiderítettük, hogy megszünteti-e a kormány a 13. havi nyugdíjat!

nyugdijaspeti

Sorra dőltek meg az időjárási rekordok a hétvégén

nyugdijaspeti