Image default

Élőben nézheted ki kapja idén a Kazinczy-díjat

A magyar nyelv napja az anyanyelvi mozgalom legnagyobb ünnepe. Az Anyanyelvápolók Szövetsége minden évben díszünnepséget szervez e napon. Legfőbb küldetésük az ifjúság megszólítása, anyanyelvünk iránti elköteleződésének erősítése.

Az Édes anyanyelvünk és a Szép magyar beszéd versenyek több ezer tanuló életének meghatározó élményei. A Délvidéken megnyitott 57. magyar nyelv hete éppen ezért kapta A nyelv nemzedékek kézfogása címet.

Minden év november 13-án tartja rendezvényét az Anyanyelvápolók Szövetsége. Hagyományaikhoz hűen e jeles napon adják át a Lőrincze Lajos-díjat, az Arany Kazinczy-díjat, a Deme László-díjat, a Maróti István-emlékérmet De ekkor adják át az Anyanyelvápolók Szövetsége 2023. évi országos pályázatának és A Magyar Nyelv Múzeuma „Írj levelet Kazinczynak” című pályázatának elismeréseit. Itt mutatják be Az én Petőfim című pályázatunk anyagából összeállított kötetet is. Díszünnepségüket a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúráért Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával rendezik meg.

Az esemény 2023. november 13-án, hétfőn 16 órától EZEN a linken követhető élőben.

2011. szeptember 26-án az Országgyűlés az Anyanyelvápolók Szövetsége kezdeményezésére a magyar nyelv napjává november 13-át nyilvánította, 1844-ben ugyanis ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő, a magyar nyelv és nemzetiségről szóló 1844. évi II. törvényt.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Emléktáblát kapott Cserháti Zsuzsa

nyugdijaspeti

Magyarországon, egy soha nem látott kiállításon vonulnak fel Európa legszebb porcelánjai

nyugdijaspeti

Olaszországban össze fog omlani a nyugdíjrendszer?

nyugdijaspeti