Image default

Milliókkal húzhatják le a nyugdíjasokat állapotfelmérés után, közérzetjavítás címén

A módszer lényege, hogy a párezer forintos úgynevezett állapotfelmérés után súlyos betegséggel ijesztik meg az időseket, hogy aztán egy többszázezer forintos közérzetjavító termék megvásárlására beszéljék rá őket – írja az Átlátszó.hu cikkét szemlézve a 24.hu.

János például szülei halála után találta meg a számlákat azokról

a több százezer forintba kerülő termékekről, amelyeknek megvásárlására ingyenes egészségügyi állapotfelmérés után beszélte rá szüleit egy erre szakosodott cég a 2010-es években.

Mint a lap birtokába került számlákból, dokumentumokból kiderült,idős szüleivel 1,6 millió forint értékben vásároltattak meg különböző kütyüket. 

A számlákon nyolc cég neve szerepelt, többek között a Belvárosi Vitalitás Pont Kft., ami azóta felszámolás alá került (újabb neve Project Management Kft.), illetve az Instrument Sales Management Kft., amit jelenleg SZEN-VI Management Kft.-nek hívnak. A termékek között volt Magnapress mágnesterápiás készülék, amelynek hatástalanságáról az Index írt pár éve cikket, illetve oxigénterápiás BNM-termék is – ami a rendőrség látókörében is feltűnt már.

Ismert a lehúzós cég

A dokumentumokon a Prestige üzlet logója is látható, amiről pár éve több cikk is megjelent a sajtóban idősek lehúzása kapcsán. Egy áldozat négy éve a HírTV Panaszkönyv című műsorában mesélte el történetét a Lónyay utca 18/A alatt működő üzlettel kapcsolatban, amely az évek alatt számtalanszor nevet változtatott: 2017 és 2019 között Wellnes Eszközök Üzlet Kft.-nek hívták, jelenleg pedig a SZEN-VI Group Kft. néven futó cég üzemeltetik.

A Prestige üzletről a Magyar Nemzet 2017. június 7-i számában is szó volt. Forrás: Arcanum.

Büntették már a cégeket

Arra is kitértek, hogy a BNM márkával (amelynek az alternativeshop.hu szerint jelenleg kizárólagos forgalmazói Magyarország és Románia területén az oldalt üzemeltető cégek) és más közérzetjavító termékekkel már többször foglalkozott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Sőt, a rendőrség is, valamint hogy több, hasonló eszközt forgalmazó cég büntetést kapott a különböző szervektől, legtöbbször tisztességtelen szerződési feltételek és megtévesztő tájékoztatás miatt. Részletezik is, hogy melyik céget mikor miért büntették, illetve kitérnek rá, hogy számos per is volt hasonló cégekkel szemben.

A cikkből kiderül többek között, hogy a ludas cégek hogyan próbálnak visszavágni azoknak, akik leleplezik, megszellőztetik törvénytelen tevékenységüket – a jogi kiskapukat kihasználva perrel próbálják elnémítani őket.

hírek ebből a rovatból

Horváth Ilona még vendégségbe is főzni ment

nyugdijaspeti

Te tudtad ezeket a Tenkes kapitányáról? 60 éves az első magyar sorozat

nyugdijaspeti

A jövő évi költségvetés megvédi a nyugdíjasokat

nyugdijaspeti