Image default

Irtó népszerű volt tavaly a Zsolnay Negyed, te voltál ott?

Csaknem hatszázezer ember látogatott el a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő helyszíneire, rendezvényeire tavaly. 

A többi között a Zsolnay Kulturális Negyedet, a Kodály Zoltán nevét viselő koncert- és konferenciaközpontot, valamint az ókeresztény értékeket bemutató világörökségi helyszíneket is üzemelteti az Örökségkezelő.

Tavaly csaknem 3 ezer programot valósítottak meg, azokon pedig több mint 574 ezer látogató vett részt.

Így 2023-ban az azt megelőző évihez képest nőtt a látogatószám.

A szervezet szerint a látogatószám emelkedéséhez több újdonság is hozzájárult, így a pécsi világörökségi helyszínek megújulása révén többek között új applikáció, időkapszula játék, kisfilmek, modern multimédiás tartalmak és egy látványos makett segít szórakozva megismerni Pécs ókeresztény örökségét.

Emellett első ízben rendezték meg a Kodály Központ Hangjai című tematikus napot, amelynek kínálatában exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások is szerepeltek.

Ugyancsak új rendezvény volt a Pécs The Force Be With You – Első Pécsi Star Wars Nap, amely azonnal telt házzal nyitott – idézték fel.

A tájékoztatás szerint a Kodály Központ idei fellépői között szerepel Zorán, a Punnany Massif, Koncz Zsuzsa, a Budapest Klezmer Band, Charlie, Rúzsa Magdi, Hobo, a Csík zenekar és a Bagossy Brothers.

Folytatódnak a Zsolnay Színház előadásai

Februárban Páratlan Páros néven komplex programajánlatok várják az érdeklődőket a szerelem jegyében a Zsolnay Negyedben, később pedig a Ripoff Raskolnikov Band feat. Roberto Luti (ITA), a Pál Utcai Fiúk Akusztik, az Európa Kiadó, a Bohemian Betyars, a Deák Bill Blues Band és a Tankcsapda is színpadra lép az E78-as rendezvényteremben.

Az idei programok között ismét megrendezik a városi gyereknapot, a Zsolnay Pikniket, a Sétatér Fesztivált, a Zsolnay Fényfesztivált és a Szamárfül Fesztivált, valamint a Pécsi Star Wars Nap, a Zsolnay Negyed Éjszakája, a Pécsi Napok, az Adventi Kézműves- és Mesevásár, valamint a Városi Szilveszter is helyet kap a ZSÖK rendezvénynaptárában 2024-ben – írták.

Nyugdíjasbarát

képek: Zsolnay Negyed Fb

hírek ebből a rovatból

Vasárnap bemutatják a Rigoletto-t az M5-ön

nyugdijaspeti

“Nem kell fiatalnak kinézni” – Polgár Tündének megvan a véleménye a botoxról

nyugdijaspeti

Három könyv, amit mindenkinek el kellene olvasnia 65 év felett

nyugdijaseszti