Image default

Mire számítsunk a hétvégén?

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Pénteken napközben

elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Dunától keletre lehet nagyobb területen összefüggő, vastagabb felhőzet, és arrafelé lehet számítani gyenge záporos csapadékra. Másutt kevesebb felhő valószínű, és kisebb a csapadék kialakulási esélye. Az északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon, a Duna vonalában, illetve a Zemplén környékén kísérhetik élénk, erős lökések. A hőmérséklet délután 1 és 8, késő este -7, +3 fok között valószínű.

Péntek estétől

csökken a felhőzet, sokfelé kiderül az ég, de lesznek erősebben felhős tájak is. Főként az éjszaka második felében több helyen újra növekszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon előfordulhat néhol kisebb eső, a középső tájakon késő este hózápor. Az északi, északnyugati szelet késő estig a Tiszántúlon, hajnaltól a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett, havas részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Hajnaltól a legtöbb helyen már melegedés lesz tapasztalható.

Szombaton

közepesen vagy erősen felhős idő várható, a középső országrészben lehetnek gyengébben felhős körzetek. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Néhol lehet gyenge vegyes csapadék. Helyenként élénk lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Hajnalra általában -6 és +1 fok közé hűl le a levegő, de fagyzugokban ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Kora délután 2, 8 fok várható, északkelen lesz a hidegebb.

Vasárnap

már nagyobb területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, főleg nyugaton süthet ki hosszabb időre a nap. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban hidegebb idő valószínű. Kora délutánra 1 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban borult tájakon lesz a hidegebb.

Az átmeneti lehűlés után vasárnaptól párás, ködös időre van kilátás egyre nagyobb területen tartós köddel, de számottevő csapadék nélkül.

Országos Meteorológia Szolgálat – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Itt a fűtési szezon, ez a szerkezet életet menthet

nyugdijaspeti

Hatvan éve ezen a napon indult el a Delta

nyugdijaspeti

A színész, aki háromszor szökött meg a málenkij robot elől – 95 éve született Sinkovits Imre

nyugdijaspeti