Image default

Igazán érdekes lesz a Nemzeti Múzeum március 15-i programja

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programokkal, a többi között kézműves foglalkozásokkal, kurátori tárlatvezetésekkel és számos egyéb családi, gyermek- és felnőttprogrammal várja a látogatókat három napon át, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján.

Március 15-én, pénteken kezdődnek a programok

A Múzeumkertben az ünnepélyes programok március 15-én, pénteken 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet 11 órakor. Erről a múzeum tájékoztatta az MTI-t.

A Magyar Nemzeti Múzeum pénteken 14 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 és 18 óra között várja ingyenes programokkal a látogatókat.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, alkotóprogramok, múzeumi játéktér, színező sarok, kincskereső programok, filmvetítések várják. A felnőtteket tematikus tárlatvezetések, épületséták, zenetörténeti tárlatvezetések.

A múzeumi játéktéren a látogatók a forradalmi szélforgót, az óriás kirakót, a memória társasjátékot, a Föltámadott a tenger nevű társasjátékot, a Mit kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékot és a MNM Puzzle-t is kipróbálhatják. A gyerekeket színező sarok is várja, emellett filmvetítések lesznek a Széchényi-teremben.

Március 16-án szombaton a múzeumi játéktér az Építsünk múzeumot! programmal egészül ki

Ezen a 10 évesnél idősebbek csákányt, lapátot és vakoló kanalat vehetnek a kezükbe és megépíthetik a Magyar Nemzeti Múzeumot kicsiben. Lesz családi kincskereső program, népi iparművészek vezetésével pedig kézműves foglalkozásokkal várják az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

A Múzeumkertben délután táncház kezdődik, Dallamok a kiállításban címmel pedig a MÁV zenekar szimfonikus vonósnégyese ad koncertet a történeti kiállítás 14-es termében.

Szombaton tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat, ezek között a Csak egy pillanat volt című vezetésen a 19. századi bálok és szerelmek világába kalauzolják a látogatót a Madách Színház színművészeinek közreműködésével. Tárlatvezetés indul még a többi között a Pannónia fénye! A Seuso-kincs, valamint az Egy fiatal tiszt karrierje (amely Kazinczy Lajos életét mutatja be) címmel.

Március 17-én, vasárnap lesz “A leghosszabb század nagyjai”

Március 17-én, vasárnap a múzeumi játéktér mellett “A leghosszabb század nagyjai” – a 19. század története címmel meghirdetett, valamint az Altamira barlangrajzait bemutató kurátori tarlatvezetésre várják a látogatókat. Emellett a Zene – Történelem – Lenyűgöző zeneszerzők című zenés programhoz lehet csatlakozni.

Az előregisztrációkat a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján, az mnm.hu oldalon várják, ahol a részletes programleírás is megtalálható.

A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy a Nemzeti Múzeum március 14-én zárva tart.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A Reszkessetek, betőrök magányos hajléktalanja a való életben is magányos

nyugdijaspeti

7000 Ft a töltött káposzta, de a teát is ezerért adják a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban

nyugdijaspeti

Ezeket a darabokat nem láthatjuk többet a Vígszínházban

nyugdijaspeti