Image default

Nyilas Misi Pakkokat gyűjt a Református Szeretetszolgálat

Emlékszünk a kis Nyilas Misi történetére, aki debreceni diákként nagy örömmel fogadott (volna) egy csomagot, amit neki küldtek. Hozzá nem jutott el az ajándék, amit neki szántak. A Magyar Református Szeretetszolgálat azoknak a gyermekeknek kíván örömet szerezni, akiknek karácsonykor semmi sem jutna.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a budapesti Pavilon Kert december 15-ig közösen gyűjti az adventi adományokat a Városligetben. Az akció keretein belül úgynevezett Szeretetdobozokat és kifejezetten gyerekeknek szóló Nyilas Misi Pakkokat gyűjtenek. Erről a szervezők tájékoztatták az MTI-t.

A Szeretetdobozokban tartós élelmiszerekkel, tisztálkodási és tisztítószerekkel lehet segíteni a rászoruló családokat és időseket. Olyan termékeket várnak, amelyek legalább fél éves szavatossággal rendelkeznek.

Külön köszönik, ha a felajánlók az adományozás során gondolnak az ételintoleranciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Mi az a Nyilas Misi pakk?

A szervezők közleményükben hangsúlyozzák, hogy a Nyilas Misi Pakkokba, azaz becsomagolt cipősdobozokba

olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várnak, amelyeknek bármelyik gyermek örülne, így játékokat, gyermekkönyveket, édességet, sapkát, sálat, kesztyűt.

Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 18 év alatti gyermekek számára juttatja majd el a Kárpát-medencében. A szervezők kiemelik, hogy az adományozók a cipősdobozok alját és tetejét mindenképp külön csomagolják be, mert azok tartalmát a gyermekeknek történő átadás előtt ellenőrizniük szükséges.

Kérik azt is, hogy a dobozokon

jól látható helyen legyen feltüntetve, kisfiú vagy kislány számára készült a csomag, valamint az is, hogy milyen életkorú gyermeknek szánják az adományt.

Az adományokat a hét minden napján 12 és 18 óra között a Pavilon Kert területén lehet leadni.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

10 év után látogatta meg édesanyját a család helyett karriert választó lány

nyugdijaspeti

Ne csináljunk “vallási” kérdést az ételérzékenységből!

nyugdijaspeti

Emlékszel Kántorra, a legendás rendőrkutyára? Most könyvet írtak róla

nyugdijaspeti