Image default

Nyugodt, kora őszi időre számíthatunk a szombaton, vasárnap már nem annyira

Itt van a hétvége, igazi kirándulóidőre számíthatunk, a Nyugdíjasbarát a hétvégére több programot is ajánl. Az ország nyugati részén élők, Herenden Európa legszebb porcelánjait, egy soha nem látott kiállításon nézhetik meg. A keleten élők pedig, ha szeretik az aszút, ott a helyük az ingyenes Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon. A felhőtlen szórakozáshoz az időjárás is hozzájárul.

Szombaton kellemes idő lesz

Péntek éjszaka kevés fátyolfelhő lesz az égen, majd hajnaltól északon megvastagodhat a felhőzet. Csapadék nem várható. Foltokban köd képződhet. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 5 és 11 fok között várható, de az Északi-középhegység fagyzugos területein 5 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Szombaton napközben változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél fokozatosan megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Vasárnap már nem lesz annyira kegyes az időjárás

Hidegfront felhőzónája vonul át, mögötte észak, északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Helyenként előfordul záporeső. A nyugati, majd az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 10, 18, a maximum 17, 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb idő és napközben fokozatosan mindenütt hűlhet a levegő. Így a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra inkább szombaton menjetek!

met.hu – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A nap, amikor Hruscsovot nem engedték be Disneylandbe

nyugdijaspeti

Nyugdíjba ment Kabos, Gyufa vette át a helyét – megható videóval búcsúznak tőle

nyugdijaspeti

Marad a vénasszonyok nyara – ilyen idő vár ránk ezen a héten

nyugdijaspeti