Image default

Magyarországon, egy soha nem látott kiállításon vonulnak fel Európa legszebb porcelánjai

Európai porcelánmanufaktúrák közös tárlata nyílt csütörtökön Herenden. A kiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra mellett a németországi Felső-Frankföldről, valamint Fürstenbergből, Bécsből és a szászországi Meissenből származó porcelánalkotások láthatók.

Kiállítottak egyebek mellett egy Bécsből érkezett, kétszemélyes reggeliző készletet gazdag aranyozással, valamint egy 1929-ben készült Melone mokkakészletet, amely Josef Hoffmann munkája és még manapság is gyártják.

Meissen, az első európai porcelánmanufaktúra nagy klasszikus kollekciót hozott a kiállításra. A kiállított barokk készletet hattyú domborművek díszítik. A pádovai porcelánkakast Johann Joachim Kaendler, Meissen híres szobrásza készítette 1730-ban.

A Porzelanikon Múzeum gyűjteményéből három európai porcelángyár művei érkeztek Herendre, Rosenthal, Hutschenreuther és Plaue alkotásai. A német Fürstenbergből egyebek mellett mitológiai témákkal díszített tányérok láthatók.

A Herendi Porcelánmanufaktúra a Viktória-mintát, a Jardin Zoologique- és a Vieux Herend mintát vonultatja fel alkotásaiban a tárlaton.

Az európai műhelyekből érkezett alkotások régiónként tematikus válogatásban tekinthetők meg december 15-éig.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Több, mint 400 ezren regisztráltak erre az ingyenes programra – Te megtetted már?

nyugdijaspeti

Sír a telefon – 86 éves lenne Koós János

nyugdijaspeti

103 éves Keleti Ágnes, minden idők legidősebb olimpiai bajnoka

nyugdijaspeti