Image default

Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt

Az ünnepi időszakban változik a gyógyszertárak nyitva tartása Ezt a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közölte az MTI-vel.

December 24-én csak déli 12 óráig fogják biztosítani az ellátást a patikák, azonban az ügyeletes gyógyszertárak szenteste is nyitva lesznek majd.

Karácsonykor, december 25-én és 26-án az ügyeletes gyógyszertárak mellett a 0-24 órás nyitva tartású, valamint az ünnepnapokon is működő patikák állnak majd rendelkezésre.

December 31-én és január 1-jén a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják majd az ellátást – ismertette a központ.

Minden patikának jól látható helyen és jól olvasható módon jeleznie kell a hozzá legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét. Valamint a címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetnie a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról információk ERRE A LINKRE kattintva érhetők el.

A közleményben az NNGYK kiemelte, hogy az ünnepi időszak előtt kiemelt fontosságú a rendszeresen alkalmazott készítmények időben történő beszerzésére, és nem árt felkészülni a váratlan helyzetekre sem.

MTI – Nyugdíjasbarát

Rengeteget spórolhatsz, ha másik gyógyszert kérsz a népszerű fájdalomcsillapító helyett

hírek ebből a rovatból

Csökkenteni kellene a nyugdíjkorhatárt? A szakértő ezt mondja róla

nyugdijaspeti

Ingyenes, adventi családi programokkal vár a Nemzeti Színház

nyugdijaspeti

70 éves a Magyar vándor névadója, Magyar Zoltán

nyugdijaspeti