Image default

Kegyelmet kapott két pulyka a Fehér Házban

A 81 éves, nem túl jó formában lévő Joe Biden nem szakította meg a több évtizedes hagyományt. Elnöki kegyelemben részesítette a Fehér Háznak Hálaadásra küldött két pulykát, ezzel az ünnepi időszak nem hivatalosan kezdetét vette.

Az amerikai elnök a Fehér Ház kertjében tartott ceremónián hirdette ki a kegyelmi döntést. Így a szárnyasok épségben visszakerülnek származási helyükre és életük végéig biztonságban lesznek.

A Hálaadás, az amerikai családok egyik legfontosabb közös ünnepe, amelynek hagyományos étele a pulyka.

A Fehér Házba idén is az amerikai pulykatenyésztők szervezete, az Országos Pulyka Szövetség küldött két, külön erre a célra nevelt, Minnesota államból származó pulykát. A két 20 hetes, 20 kilogrammos jószágot Szabadság (Liberty) és Harang (Bell) névre keresztelték. Így emlékeztetve az amerikai függetlenségi háború idején készült harangra (Liberty Bell), ami máig látható Philadelphiában.

Az amerikai elnökök fehér házi hálaadási vacsorájához az 1940-es évek óta küld egy pár pulykát az amerikai pulykaszövetség. Az 1980-as évek végén az akkori elnök George Bush vezette be, hogy a két jószágot kegyelemben részesíti, amely így nem végzi a vacsoraasztalon. Azóta ez az aktus az ünnepi időszak nem hivatalos kezdete is.

1980 óta hagyomány kegyelmet adni a pulykáknak, így tett a 45. amerikai elnök, Donald Trump is

Jóllehet két pulyka ilyenkor megmenekül attól, hogy az ünnepi vacsora fénypontja legyen, de az idei várakozások szerint több, mint 200 millió szárnyas kerül az amerikai családok asztalára sülve, főve, vagy sonka formájában.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ezek a legjobb tippek az egészséges ízületekért

nyugdijaspeti

91 éves korában elhunyt Grétsy László

nyugdijaspeti

Milliókkal húzhatják le a nyugdíjasokat állapotfelmérés után, közérzetjavítás címén

nyugdijaspeti