Image default

Szeretetcunami fogadta a két rendőrkutyát, Rambót és Fan-Fant ebben a magyar idősek otthonában

“Amikor egy mosolyban, egy érintésben benne van egy egész élet boldogsága, küzdelme, szépsége, fájdalma, sikere, bukása, tapasztalása. Amikor a ráncok mögött látod, hogy jó érezni, lenni, adni és élni.” – így idézte fel a Budapesti Rendőrfőkapitányság a napot, amikor két rendőrkutyájuk, Rambó és Fan-Fan is szépkorúakat látogatott meg. A remek hírről a Magyar Állatvédelem számolt be.

Rambó és Fan-Fan igazi szeretetcunamit kapott az Ódry Árpád Művészotthon idős lakóitól. A BRFK rendőrkutyái egyenként, személyesen köszöntöttek minden szépkorút az Idősek világnapja alkalmából.

Rambó az idősek nagy kedvence

„Remek emberek vagytok, hogy örökbe fogadtátok. Árad a szeméből a szeretet. ” – mondta egy idős hölgy, amikor Rambó a keze alá bújt, hogy bezsebeljen még egy simogatás adagot. A BRFK a közösségi oldalán leírja, az idősek közül sokan követték Rambó sorsát, amikor még csak arról szóltak a hírek, hogy Ukrajnában, egy aknatámadásban súlyosan megsérült rendőrkutyának keresnek új gazdát.

Rambó és Fan-Fan természetesen nem egyedül érkezett, velük tartott Deskó Gyula rendőralezredes és Kalmár Istvánné kiképző is. A bűnmegelőzési szakemberek pedig egy-két apró ajándékkal is kedveskedtek időseknek.

A menhelyi kiskutya tette boldoggá az özvegyasszony szomorú életét

Ezt olvastad már?

Korábban a Magyar Állatvédelem számolt be róla, amikor az ukrán háborúban meglőtt kutyát, Rambó-t örökbe fogadta a budapesti rendőrség.

Az elbűvölő kutya egy életre szóló történetet hordoz magában, amelyben átélte mindazt, amit csak kevesen tudnának elviselni. A háború kitörésekor Harkovban élt, ahol szokványos kutyaként boldog és gondtalan életet élt. Azonban a háború mindent megváltoztatott. Rambó különleges történetének részeként részt vett az utcai harcokban, és sérüléseket szenvedett, beleértve fél fejének megsérülését is. Angol orvosok mentették meg, akik összeillesztették és rehabilitálták a kutyát.

Magyar Állatvédelem – Nyugdíjasbarát, fotók: BRKF

hírek ebből a rovatból

Ilyen időjárásra számítsunk mindenszentekkor és halottak napján

nyugdijaspeti

6 ok, amiért egy idősebb kutya örökbefogadása a legjobb döntés, ha magányos vagy

nyugdijaspeti

Risztást adtak ki fél Magyarországra

nyugdijaspeti