Image default

Világrekord: 104 évesen ugrott ejtőernyővel a chicagoi asszony

Egy chicagói ejtőernyős vállalkozás közölte, hogy egy 104 éves ugrót szeretne elismertetni a legidősebb ejtőernyős tandemugrójaként.

A Skydive Chicago nevű ejtőernyős cég arról számolt be, hogy a 104 éves Dorothy Hoffner vasárnap tandemugrást hajtott végre az illinois-i Ottawában. Ezzel ugyan még nem hivatalosan, de megdöntötte a 103 éves svéd ejtőernyős, Ruth Larsson 2022-ben felállított rekordját. A Skydive Chicago több videót is megosztott a Facebookon, amikből egy rövid összeállítást készítettünk.

A vállalkozás közölte, hogy Dorothy Hoffner kísérletének bizonyítékait benyújtja a Guinness-rekordoknak a hivatalos elismerés érdekében. Az asszony “rutinos” ugrónak számít, ugyanis először százéves korában ejtőernyőzött.

Acélnagymama

Korábban beszámoltunk az orosz Acélnagymamáról, aki 93 évesen ugrott ejtőernyővel először, azóta sárkányrepül és búvárkodik. Maria Denisovna Koltakova 93 éves volt, amikor először ugrott ejtőernyővel – testvére, Zsenya emlékére, aki nem tért vissza a háborúból. A belgorodi „Acélnagymamának” nem ez az egyetlen extrém élménye: navigátor volt egy terepjárón, műrepült egy sárkányrepülőn, búvárfelszereléssel víz alá merült és tankot is vezetett.

93 évesen ugrott ejtőernyővel először, azóta sárkányrepül és búvárkodik az Acélnagymama

Maria gyakran gondolkodott azon, hogy ha meghal, senki sem fog emlékezni Zsenyára. Így született meg az ötlet: ejtőernyővel ugrani, és az ugrást testvére emlékének szentelni. Olga Severina és barátai segítettek a merész ötlet megvalósításában. Olga Severina újságíró, egyben az Orosz Béke Alapítvány igazgatósági tagja, évek óta segít Marianak.

RTL nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ha csütörtökig regisztrálsz, karácsony előtt megérkezik a Gondosóra!

nyugdijaspeti

Leporolva, restaurálva: Öveges professzor legkedvesebb kísérletei

nyugdijaspeti

A 106 éves Juliska néni TikTok videóban árulja el a hosszú élet titkát

nyugdijaspeti