Image default

Megható szavakkal búcsúztak a Titanic kapitányától színésztársai

79 éves korában elhunyt Bernard Hill színész, akit leginkább a Titanicban és a Gyűrűk urában játszott szerepeiről ismerhetünk. Ő játszotta Edward Smith kapitányt az 1997-es Oscar-díjas filmben és Théoden királyt a Gyűrűk urában. Bernard Hill vasárnap kora reggel halt meg, írta a BBC Hill ügynökére hivatkozva. Vele volt menyasszonya, Alison és fia, Gabriel.

Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan és Billy Boyd, a Gyűrűk Ura-trilógiában a hobbitokat, Frodót, Samet, Merryt és Pippint alakító színészek a liverpooli Comic Conon tisztelegtek sztárjuk előtt.

Sean Astin a következő szavakkal kezdte:

“Szerettük őt. Rettenthetetlen volt, vicces, mogorva, haragos és csodálatos…”

Billy Boyd elmesélte, hogy Monaghannel együtt nézték a trilógiát, és azt mondta: “Nem hiszem, hogy bárki is olyan nagyszerűen beszélt volna Tolkien szavaiból, mint Bernard. Összetörte a szívemet. Hiányozni fog.”

Sean Astin, Billy Boyd, Bernard Hill és Elijah Wood

A manchesteri származású, de Suffolkban élő Hill a vasárnap kezdődő, Martin Freeman főszereplésével készült BBC-dráma, a The Responder második szériájában térhetett volna vissza a tévéképernyőkre.

Peter Jackson epikus trilógiájában, A Gyűrűk Urában Hill a második film, a 2002-es A két torony szereplői közé került, majd visszatért a franchise-hoz a 2003-as A király visszatér című filmben, amely 11 Oscar-díjat gyűjtött be.

forrás: BBC

Hill több évtizedes karrierjének további szerepei közé tartozott az 1976-os I, Claudius című BBC-sorozat, az 1982-es Gandhi, az 1989-es Shirley Valentine, a 2002-es A skorpiókirály és a 2008-as Valkűr című Tom Cruise-film.

Úgy volt, hogy szombaton részt vesz a Comic Con Liverpoolon, de az utolsó pillanatban le kellett mondania – közölte a konvenció az X-en közzétett bejegyzésében. Amikor halálhíre napvilágot látott, a szervezők a platformon közölték, hogy “megszakadt a szívük” Hill halála miatt, és “sok erőt” kívántak a családjának.

BBC – Nyugdíjasbarát

 

hírek ebből a rovatból

Ilyen gyönyörű tulipánok között sétálhatunk Vácrátóton

nyugdijaspeti

A Harry Potter írójának és a Beatles zenészének vagyona mellett még III. Károly is elbújhat

nyugdijaspeti

Ezzel a trükkel lesz tökéletes a kiolvasztott krumplipüré

nyugdijaspeti