Image default

Ingyenes előadásokat hallgathatunk az időseket érintő leggyakoribb betegségek megelőzéséről és kezeléséről

A csontritkulásról, az agyi érkatasztrófáról, a fogpótlásról és a mesterséges intelligenciáról is hallhatnak online előadásokat a szenior akadémia résztvevői. Az esemény Semmelweis Egyetem szervezésében, február 5-én indul. A részvétel ingyenes.

A Semmelweis Egyetem tájékoztatása szerint a tavaszi évadban

összesen tizenkettő online prezentációval várja a szenior akadémia az érdeklődőket április 29-ig.

Tizedik alkalommal jön a szenior akadémia

A szenior akadémia tizedik szemeszterének tavaszi félévét február 5-én 18 órától Bitter István, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika professor emeritusának “Az elmebántalmak gyógyíthatók (!?)” című előadása nyitja meg.

Az ezt követő hetekben a szenior akadémia online előadásain szó lesz többek között az agyi érkatasztrófák hazai ellátásról, a csontritkulásról, a gyermekkori pszichiátriai ellátásról, a leggyakoribb időskori sérülésekről, az idősügyről mint önálló diszciplínáról, a fogpótlásról és a pajzsmirigyben található göbökről is.

Az érdeklődők megismerhetik a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeit, a mesterséges intelligencia bőrgyógyászatban betöltött szerepét, megtudhatják milyen kórképeket neveznek ritka betegségeknek, és az olimpia évében sportkardiológiai aktualitásokról is tájékozódhatnak.

A prevenció mellett a betegségek felismerése és kezelése is hangsúlyt kap

A tájékoztatás szerint Nagy Zoltán professzor emeritus, a kurzus szakmai vezetője az előadások tematikájának összeállításkor minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyugdíjas korosztályt érintő leggyakoribb betegségek felismeréséről, kezelési lehetőségeiről, azok megelőzéséről, valamint az orvostudomány legújabb eredményeiről informálják a résztvevőket.

A prezentációkat az egyetem vezető professzorai, kutatói tartják,

akitől az előadások utáni fórumon kérdezhetnek is az érdeklődők.

Az eseményen a részvétel ingyenes, ugyanakkor a programsorozatra egyszeri, online regisztráció szükséges, amit ide kattintva tehetnek meg az érdeklődők.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

76 éves, de úgy néz ki, mintha 50 lenne – ez a titka

nyugdijaspeti

Ma kezdődik a 30. Barokk esküvő programsorozata Győrben

nyugdijaspeti

Ha szeretted a magyar népmeséket, ide el kell menned a hétvégén

nyugdijaspeti