Image default

Tavaszi ébredés: sétálj a virágba borult Budapest legszebb helyein!

Budapest gyönyörű tavaszi színekbe, fényekbe és illatokba öltözik tavasszal: a fák rózsaszín és fehér virágpompába borulnak, a teraszok pedig megtelnek vidám beszélgetésekkel. Tölts el egy napsütéses tavaszi hétvégét Budapesten és fedezd fel két lábon a város legszebb szabadtéri helyszíneit!

1. Gyönyörködj a budapesti panorámában a Gellért-hegyről

Sétálj fel a Szent Gellért tértől induló útvonalon a virágzó fákkal borított Gellért-hegyre és élvezd a tavaszi napsugarak simogatását a bőrödön! A Gellért-hegy oldalában egy igen népszerű fotópontot is találsz, ahonnan egy rózsaszín mandulafa árnyékából gyönyörködhetsz a Szabadság-hídra és a Dunára nyíló elképesztő panorámában – itt igazi tavaszi sztárfotókat készíthetsz!

2. Sétálj a Tóth Árpád sétány rózsaszín díszcseresznyefái között

A Budai Várnegyedben található Tóth Árpád sétány kérdés nélkül a magyar főváros egyik legszebb fasora. A főváros felett húzódó sétány rózsaszín díszcseresznyefái elképesztő élményt – és egyben látványt – nyújtanak. Járd végig a sétányt, csinálj pár csodaszép képet, ülj le egy padra és csodáld az elképesztő budai panorámát!

3. Járd be a Margitsziget Japánkertjét

A Margitsziget egy valódi zöld oázisnak számít a városban, épp ezért a tavaszi szabadtéri programok kötelező eleme. A margitszigeti séta során teljesen kiszakadhatsz a fővárosi forgatagból: a friss tavaszi virágillat, a zöldellő fák és a méhek zümmögése egészen idilli környezetet teremt. A sziget közepén találod a távol-keleti hangulatot árasztó Japánkertet, amit különleges növények, virágzó fák, apró hidak és egy kedves kis tó társaságában barangolhatsz be.

4. Barangold be a Füvészkertet

A belvárosban lévő Füvészkert Budapest egyik legrégebbi botanikus kertje, ami a tavaszi hónapokban bámulatos színekben és illatokban pompázik. Az arborétumban testközelből ismerhetsz meg különböző egzotikus növényeket és növényritkaságokat. Élvezd a természet különleges megnyugtató hatását a Füvészkertben, és gyönyörködj a színpompás virágokban és fákban!

5. Menj el a Fővárosi Állat- és Növénykertbe

A budapesti Fővárosi Állat- és Növénykert Japánkertje az év bármely napján megérdemel egy sétát, de a cseresznyevirágzás idején kimondottan különleges élményt tartogat. A virágba borult díszcseresznyefák, a japán bazsarózsák, a bonsai fák és egyéb botanika látnivalók mind-mind káprázatosak a tavaszi időszakban. Járd körbe a Japánkertet és ismerkedj meg a hatalmas állatkert lakóival is – ez a tökéletes családi program!

6. Kirándulj el Normafára

A Normafa a Budai-hegyek egyik közkedvelt kirándulóhelye: a friss levegő, a madárcsicsergés és az ébredező fák csak rád várnak a tavaszi napsütésben. Ráadásul a Normafáról lélegzetelállító kilátás tárul eléd Budapestre. A Normafa a tökéletes hely, ha sétálni, piknikezni vagy akár kerékpározni van kedved – a napszemüveget se felejtsd el!

7. Fedezd fel az idilli Római-partot

A Római-part tavasztól kezdve megtelik élettel: igazi kincsesbánya számos programlehetőséggel, idilli hangulattal és szuper gasztrohelyekkel. Tény, hogy a partszakasz a belvárostól kicsit kintebb esik, de mindenképp megéri az utazást, ugyanis a Rómain természetközelben valódi kikapcsolódás vár rád! A Duna csillogó vize, a kellemes napsütés és a zöldellő fák ideálisak egy békés sétához vagy piknikhez.

Budapestinfo – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A legendás Ötös Csöpi már 14 éve nincs köztünk

nyugdijaspeti

A temetőben történt baj az asszonnyal, de a Gondosóra segített neki

nyugdijaspeti

Így tér vissza a képernyőre Korda György és Balázs Klári

nyugdijaspeti