Image default

Ilyen gyönyörű tulipánok között sétálhatunk Vácrátóton

Töretlenül és a szivárvány minden színében nyílnak a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert dézsás tulipánjai, melyek közül a legtöbb az üvegházak környékén kapott elhelyezést. Vasárnaptól mi is megtekinthetjük a csodás virágokat.

A napsütéses idő a szabadföldi tulipánokat is színesedésre bátorítja, így a hétvégére a Kúriánál lévő mindkét nagy ágyás teljes pompájában lesz. De a nagy térképtől a Kúria felé található hold alakú ágyásokban és a bejárat közeli körágyásban is beindult a virágzás. A rendszertani gyűjtemény sem nélkülözi a tulipánok színpompáját: az ágyások sarkában egy-egy mutatós fajta ismerhető meg.

Nem csak tulipánjaik pompáznak: zöldbe öltözött a Kert, még tart a nárciszok nyílása is, és virulnak az első orgonák, az illatos és kányabangiták, a díszalmák és megannyi fa és cserje.

Vasárnaptól, április 7-től indulnak Tulipánmánia Élményséták

Ki ne ismerné és szeretné a tulipánokat? De tudjuk-e honnan származnak, és milyen utat futottak be az elmúlt századokban? Ki volt Clusius, és milyen bűnügybe keveredett? Mi a tulipánőrület, és miért ették meg a hollandok a vagyonokat érő tulipánhagymákat? A tulipánok a mesékbe és a művészetbe is bevonultak.

A tulipánvirágzás idején vezetett séták a tulipán parádés, izgalmas kultúrtörténetén át azt is szemlélteti, hogy néhány vadon élő faj milyen átalakuláson mehet át az ember nemesítő tevékenysége révén. Mire az egész kertet bejáró séta végére érünk, a látogatók olyan kérdésekre is választ kapnak főkertészüktől, hogy mik azok a botanikai tulipánok, hogyan ültessünk tulipánt, és hova nem valók ezek a közönségkedvenc virágok.

Séta időpontok, melyek időtartama 2-2,5 óra:

  • 2024. április 7. 15 óra
  • 2024. április 13. 15 óra
  • 2024. április 14. 15.00 óra
  • 2024. április 20. 15.00 óra
  • 2024. április 21. 15.00 óra

Részvételi díj: 5.000 Ft/fő
(Az ára egységár, 4 éves kortól mindenkire egyformán vonatkozik. 3 éves korig díjtalan a részvétel).

Bővebben ITT.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Forradalmi hangulattal és ingyenes programokkal vár mindenkit a Bálna

nyugdijaspeti

Zsurzs Kati kapta a Gobbi Hilda-díjat

nyugdijaspeti

5 magyar tv-s legenda, akit már nem láthatunk a képernyőn

nyugdijaspeti