Image default

Ezek lesznek az újrainduló Delta első adásaiban

A napokban írtuk meg az örömhírt, hogy újra indul a korábban nagyon népszerű Delta című műsor. Igaz nem “Kudlik Juli” vezeti, hanem Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa, természettudósa lesz a műsorvezetője.

De mi várható a Delta első két adásában?

Fejős Ádám paso doblét táncol csinos partnerével, egy tüzes bikával. Kiss László csillagásztól megtudhatjuk, hogy a hétköznapi életünkben mi a jelentősége annak, hogy a fény terjedési sebessége 299.792.458 méter/secundum, se több, se kevesebb. Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus elmagyarázza, miért van jelentősége az emberek között az intim, a személyes, a társadalmi és a szociális távolságnak. A műsor vége pedig egy igazi televíziótörténeti pillanatot tartogat. Az epizód készítői 100 év térbeli és időbeli távolságot küzdöttek le a technika segítségével. A stúdióban megelevenedik, sőt megszólal és énekel is a 64 éve elhunyt színészóriás Jávor Pál! Tehát október 21-én szombaton 16 óra 32 perctől újra Delta a Dunán.

Szeretted a Deltát? Újra képernyőre kerül!

A második adás már a Békéről szól

A szó eredetétől a videójátékok vélt vagy valós békés befejezéséig számos érdekességgel találkozhatnak a nézők ebben az epizódban is. Groma István fizikustól megtudhatjuk, mitől változik meg az anyagok belső békéje, és az üveg valójában miért nem törik. Martos Levente Balázs segédpüspök elmagyarázza, mit jelent a lelkibéke, és mi köze lehet ennek a valláshoz. De a műsor házigazdája Fejős Ádám segítségével az is kiderül, melyik volt a világtörténelem egyik legbékésebb háborúja, ami egy országés egy falu között zajlott. Az adás október 28-án szombaton, fél öttől lesz a Dunán.

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Nagymama lett Nyertes Zsuzsa – “csúszni, mászni, bújócskázni fog” az unokájával

nyugdijaspeti

Újabb nemzetközi elismerés a Magyar Zene házának

nyugdijaspeti

Így szilvesztereztünk 1916 és 1986 között – fotók

nyugdijaspeti