Image default

Tíz kicsi vakvezető kutyának keresik a legtündéribb neveket

Szeptember elején a Magyar Állatvédelem írta meg, hogy tíz gyönyörű kölyökkutyának adott életet Zina, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány négylábúja.

Az anyakutya negyedszerre adott életet csodálatos, leendő segítő kutyáknak, a jövőben többször nem fog anyai örömök elé nézni. Úgy tudni, az első perctől kezdve gondoskodó és szerető édesanya Zina. Most pedig újabb lépés következik a csöppnyi leendő vakvezető kutya életében – adta hírűl a Magyar Állatvédelem.

Kreatív neveket várnak a leendő vakvezető kutyáknak

“Elérkezett az egyik legizgalmasabb rész a kicsik életében. Elmúltak kéthetesek, így itt az ideje, hogy nevet kapjanak, amit büszkén viselhetnek majd” – írja közösségi oldalán a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány. Ehhez pedig az állatbarátok segítségét kérik felhívásukban.

“D” betűvel kezdődő, egyedi, szuper névötleteket várnak hat sárga szukának és négy sárga kan kölyöknek.

A névötleteket az alapítvány Facebook oldalán, kommentben lehet beküldeni IDE kattintva. A legjobb ötletek bekerülnek egy kalapba, ahonnan kisorsolják majd a befutókat.

Az alapítványról

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány 2006-ban alakult. Fő tevékenységük a vakvezető kutyák kiképzése és látássérült gazdákhoz juttatása. Magyarországon a látássérült emberek alig egy százalékát segíti kutya, pedig a vakoknak és gyengén látóknak nagyobb segítséget jelentenek a mindennapokban, mint bármelyik élettelen segédeszköz. Magánadományokból 2016 óta átlagosan, évente tizenöt kutyát ad át az alapítvány ingyen látássérült gazdáknak.

A tíz pici születésének történetét, és első napjaikról készült megható fotókat a Magyar Állatvédelem cikkében lehet megtekinteni.

Magyar Állatvédelem

hírek ebből a rovatból

Már látogatható a Barabás kiállítás – 70 felett ingyenes!

nyugdijaspeti

Benedek Miklós lett a Nemzet Színésze!

nyugdijaspeti

Fiatalságunk legszebb napjaiba repít vissza ez a csodálatos kiállítás

nyugdijaspeti