Image default

Zsurzs Kati kapta a Gobbi Hilda-díjat

Zsurzs Kati színművésznek ítélték oda a Gobbi Hilda-díjat. Az elismerést hétfőn, a Játékszín Nyolc nő című előadása után a színpadon adta át Hegedűs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke.

A díjat a MASZK kezdeményezésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK alapította 2001-ben, a több évtizedes színpadi múlttal rendelkező színészek erkölcsi megbecsülése és társadalmi rangjának emelése céljából.

A Gobbi Hilda Életműdíjat azok a színészek kaphatják, akik hosszú pályafutásuk során állami elismerésben nem részesültek. A díjazottakat a beérkező javaslatokból a MASZK vezetősége mint kuratórium választja ki.

Hegedűs D. Géza elmondta:

az Aase-díjas Zsurzs Katit a Halhatatlanok Társulatának soraiba is MEGVÁLASZTOTTÁK MÁR, az állami elismerés mégis elmaradt ezidáig.

Zsurzs Kati emblematikus szerepei között említette a Fekete város Brigittáját, az Abigél Kis Mariját, A kék madár Tyltyljét, kiemelte, hogy színpadi szerepei felsorolhatatlanok, és nagy tisztelettel és szeretettel adja át a MASZK elismerését valamennyi magyar kollégája nevében.

Zsurzs Kati elsősorban Gobbi Hildának köszönte meg az általa alapított elismerést, majd azoknak a művészeknek, akik életben tartják a díj odaítélését. “Egy szeretetből megszavazott, szakmai szempontból is fontos díj nagyon sokat segít az embernek ezekben a vérzivataros időkben” – hangsúlyozta a színész.

Nyugdíjasbarát

címlapkép: Varga Imre

hírek ebből a rovatból

Nicolas Cage már nyugdíjba vonulna

nyugdijaspeti

Fantasztikusan néz ki belülről az ország legszebb fényvillamosa

nyugdijaspeti

Titokban nősült meg Koncz Gábor – gyönyörű szőke nő a felesége

nyugdijaspeti