Image default

Hivatalos: 2024 a mozgás éve!

Novák Katalin köztársasági elnök 2024-et hivatalosan is a mozgás évé nyilvánította. 

A köztársasági elnök határozatában felkérte az állami és a civil szféra képviselőit, hogy a rendelkezésükre álló eszközök útján tegyék meg mindazokat az intézkedéseket, amelyek mindenki számára elérhetővé teszik a testmozgást, és hozzájárulhatnak az egészséges, aktív életmódra törekvő személyes elhatározások sikeres megvalósulásához.

Novák Katalin támogatja és szorgalmazza továbbá az állami és a civil szféra képviselőinek erőfeszítéseit és együttműködését olyan rendezvények, programok, kezdeményezések megvalósítása érdekében, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához, valamint Magyarország szépségeinek a felfedezésére ösztönöznek.

A köztársasági elnök a magyar családokat, baráti, iskolai és munkahelyi kisközösségeket arra biztatja, hogy legyenek elkötelezettek a mindennapos testmozgás és az aktív kikapcsolódás mellett. Ha tehetik, induljanak el például az Országos Kéktúra útvonalán, a folyamatosan bővülő kerékpáros úthálózaton és használják ki a folyóink adta vízitúra-lehetőségeket.

Az elnöki határozat szerint az aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet, lehetünk ott gyermekeink, unokáink mellett. A mozgás jelentős mértékben elősegíti a mentális egészség megőrzését, a szellemi teljesítőképesség javulását. Az egyéni aktív életmód közösségi szinten jelentős hatással bír, nagymértékben hozzájárulva egy ország teljesítményének, gazdasági helyzetének javulásához.

“Elköteleződve a sportolás, a mindennapos mozgás, az egészséges, aktív életmód népszerűsítése, valamint a magyar családok aktív kikapcsolódásra történő ösztönzése mellett, figyelembe véve, hogy 2024-ben labdarúgó Európa-bajnokságot és Nyári Olimpiai Játékokat is rendeznek, a 2024. évet ezúton a Mozgás Évévé nyilvánítom” – rendelkezett a köztársasági elnök.

Novák Katalin először újévi köszöntőjében fogalmazta meg

“Én pedig most, amikor az újévi fogadalmak ideje jött el, azt javaslom, vegyünk példát a profi sportolókról. Ne csak szurkoljunk, mozduljunk is! Futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni hívok minden magyart, életkortól függetlenül. Mozogjunk együtt! Legyen 2024 a mozgás éve is!”

Sándor Palota – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Januárban nyugdíjemelés, februárban jön a 13. havi nyugdíj

nyugdijaspeti

Így vernek át az étrend-kiegészítőkkel

nyugdijaspeti

A 72 éves Kató bizonyítja, sosem lehetsz elég idős, hogy felfedezd a világot

nyugdijaspeti