Image default

7000 Ft a töltött káposzta, de a teát is ezerért adják a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban

Örömhír lehetne, hogy ismét megnyílt a karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren, hiszen a karácsonyt megelőző adventi időszakban elkezdjük feldíszíteni otthonainkat, majd karácsony este összeül a család, hogy közösen ünnepeljünk. A karácsony eredeti, keresztényi üzenete napjainkra kiüresedett, az ünnep szinte teljes mértékben fogyasztás-fókuszúvá vált. Ez a cikk pontosan erre világít rá. 

“A budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár neve és a hazai kézműves kiállítók szívvel-lélekkel készített portékái mára már összeforratak. És van-e annál jobb, mint ha ezeket az apró szépségeket a vendéglátósok fantasztikus ízeivel kísérve csodáljuk meg?” Ezt a felvezetőt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár honlapján találtuk. Szépnek hangzik, minden bizonnyal igaz is.

Ilyen árakon ehetünk a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

A Blikk stábja viszont kilátogatott a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra és ha már ott voltak megnézték az árakat is. Mint cikkükben írják

a töltött káposzta 7000 Ft, saslik 5000 Ft, egy rétes 1800 Ft

– ilyen árakkal szembesülnek akik éhesen mennek ki vásárba.

A Vörösmarty téren a tócsni 2500 Ft, kürtős kalács 3200 Ft, sajtos-tejfölös lángos 3900 forint. Mint a cikkben említik, köretet külön számolnak mindenhol:

grillzöldség 4000 Ft, sült krumplit 3000 Ft, de a párolt káposztáért is elkérnek 2500 forintot.

Italfronton is hasonló a helyzet. Egy tea 1000, a forró csoki 2200, egy pohár forralt bor 1350 forintba kerül.

Gulyástrükk

A lap szerint az egyik legnépszerűbb étel a gulyás, ami műanyag tálban 4500 forint. A másik opció a gulyásra, ha asztali kis bográcsban kérik, az már 8500 forintba kerül. De ezért az árért a bogrács emlékbe haza is vihető. Csak mellékesen, egy asztali bogrács 1200 forintért beszerezhető kiskeredelmi áron, nyilván a vendéglátósok ennél olcsóbban is megkapják. Szóval a kisbográcsot is négyszeres áron adják…

A Blikk helyszíni videója EZEN a linken tekinthető meg.

Blikk – Nyugdíjasbarát

címlapkép: szállás.com

hírek ebből a rovatból

Ingyenesen elérhető 180 nagyszerű könyv

nyugdijaspeti

Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok lett

nyugdijaspeti

Elment Benedek Miklós

nyugdijaspeti