Image default

Életet mentett a szabadnapos rendőr – itt az idős asszony megható levele

„… szeretném, hogy a Mi Magyar Rendőrségünkön annak legyen nyoma, hogy ott dolgozik egy életmentő rendőr, akit úgy hívnak, Kuruc Péter” – elfogtunk egy levelet-t! – kezdi posztját a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az idézet egy görögországi utazásáról hazatért nő üzenetéből származik, „Kuruc Péter” pedig nem más, mint Kurucz Péter őrnagy, a Veresegyházi Rendőrőrs parancsnoka. Mérhetetlen büszkeségnek tartják a rendőrök, hogy maguk között tudhatják őt, akiről csak azután derült ki külföldi jótéteménye, miután a hálás sorok megérkeztek – nem mesélt róla, nem dicsekedett vele. Így a feladat a kollégáira hárult, akik ezt a Facebookon tették meg.

Kurucz őrnagy egyhetes nyaralását töltötte párjával Zakynthos szigetén és a szokásos tengerben csobbanásra indultak szeptember 7-én délután. Rövidre és gyorsra tervezték, mivel a szeles idő méteres hullámokká korbácsolta a vízfodrokat. Rajtuk kívül alig merészkedtek a vízbe, ők is csak biztonságos távolságra. Egy idősebb hölgyet láttak kissé távolabb, Péter vélelmezte, jó úszó, mert az asszony egyre beljebb és egyre nagyobb hullámok közé keveredett – inkább félszemmel folyamatosan figyelte.

Kuruc Péter, az életmentő

A megmártózás után jobbnak és biztonságosabbnak ítélték a partot, ahol egy egyre kétségbeesettebben integető férfi kiabált magyarul a tenger irányába – az asszony férje volt. Próbálta kifelé tessékelni nem túl tapasztalt úszónak számító feleségét, ő azonban a morajlás miatt nem hallhatta. Kollégánk nem tétovázott, sarkon fordult és nekiindult a hullámoknak.

Erején felül küzdött az elemekkel, a tenger 2-3 méteres mélységével és a feje felett csapkodó hullámokkal, közben hiába kiabált a nőnek, nem reagált.

Mellé érve az asszony annyit tudott suttogni: „Kérem, segítsen!”, majd elvesztette az eszméletét. Az őrnagy átkarolta, megemelte a fejét és minden tartalékját és képességét összeszedve, a hullámok szívóerejét is leküzdve indult meg vele a part felé. Végtelennek tűnt a távolság, amit le kellett gyűrnie, a talpa alatt érzett homok hozta számára a megkönnyebbülést.

Ölébe emelte, majd egy napozóágyra fektette az ájult asszonyt, és vigyázott rá, míg a mentők megérkeztek és kórházba vitték.

Megérkezett a megható levél a rendőrökhöz

„Tisztelt Rendőrség!

Szeretném hálámat és köszönetemet kifejezni Kuruc Péter Úrnak, aki a Rendőrség kötelékében dolgozik, pihenés közben életet ment. Történt ugyanis e hónap 07.- én Zakynthos szigetén engem elragadott a hullámzó, ölni akaró tenger. Az a csodás kék víz pillanatok alatt változott háborgó mélységgé, ami engem csak dobált, húzott, szívott magába. Sokáig küzdöttem, tudtam, családom, fiam hazavár. De erőm elfogyott, föladtam. És akkor valaki megszólalt: mindjárt kinn vagyunk. Nekem filmszakadás, sajnos sokáig. De a hang Kuruc Péter Úré volt. Párjával, Andival megmentettek.”

Nyaralás az intenzíven

“A nyaralást kórházban intenzív osztályon töltöttem, de életben maradtam. A kérésem annyi, ha lehet, levelemet szíveskedjenek eljuttatni Vezetőségükhöz, hiszen hálámat szeretném tudomásukra hozni. A Görög Vizirendőrségnél az Athéni Nagykövetségen nyoma van ennek a velem történt rossz dolognak.

Kívánom, szeretném, hogy a Mi Magyar Rendőrségünkön annak legyen nyoma, hogy ott dolgozik egy életmentő ember, akit úgy hívnak Kuruc Péter.

Hála, köszönet neki. Kísérje minden napját áldás, szerencse.
Tisztelettel: P-né Katalin”

hírek ebből a rovatból

Van remény! Több mint hétezer fiatal vett részt a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akcióban

nyugdijaspeti

Ma viszi a postás a nyugdíjakat

nyugdijaspeti

Három könyv, amit mindenkinek el kellene olvasnia 65 év felett

nyugdijaseszti