Image default

Királyhoz méltó? Elvis Presley nercbundája több, mint 57 millióért kelt el egy árverésen

“Az 1970-es évek Vegasának csillogását testesíti meg, Elvis egy nercbundában – hirdették a bundát az aukciós oldalon. A Henry Aldridge & Son aukciósház nemrég több, mint 128 000 fontért, átszámolva 57,4 millió forintért adta el Elvis Presley bőr- és nercbundáját egy amerikai gyűjtőnek. Az árverés előtt becsült értéke 4,5 és 6,7 millió forint között volt.

Az aukciós lista szerint a rock and roll ikonja halála évében, 1977-ben viselte az egyedi ruhadarabot, amelyet Mike Aldennek, Elvis menyasszonyának, Ginger Aldennek a testvérének adott. A 120 cm-es kabát 2006-ban még a Lelands Aukciósház árverésén 6.245 dollárért, azaz akkori árfolyamon 1,3 millió forintért kelt el a nercbunda.

Elvis bundájának értéke 17 év alatt 43-szorosára nőtt

Az árverési listán két hitelességi levél is szerepel Ginger húgától, Rosemary Alden Starkey-tól és a Graceland Authenticated-től.

A Henry Aldridge & Son által augusztus 5-én eladott Elvis Presley-tárgyak között szerepel még egy ónszivaros doboz; egy Sainte Anne De Beaupre arany, gyémánt és rubin medál és lánc; egy arany, gyémánt és zafír bagoly alakú gyűrű, amely 6,2M Ft kelt el. Érdekesség, hogy a Király 1960-as MGA sportkocsijának biztonsági öveit is elárverezték.

 

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk a mesterséges intelligenciával. Megmutattuk, hogy nézne ki Marilyn Monroe, John Lennon, Elvis Presley vagy éppen Diana hercegné. A többi híresség fotóját EBBEN a cikkünkben találják.

RobbReport – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Mézeskaláccsal és mézzel várnak mindenkit Gyulán

nyugdijaspeti

Világrekord: 104 évesen ugrott ejtőernyővel a chicagoi asszony

nyugdijaspeti

Mutatunk négy könyvet, amit el kell olvasnod!

nyugdijaspeti