Image default

Több, mint 400 ezren regisztráltak erre az ingyenes programra – Te megtetted már?

“A Gondosóra egy Magyarország kormánya által indított ingyenes szolgáltatás minden 65 év feletti magyar polgárnak. Eddig már több mint 400 ezren regisztráltak, ne maradjon le Ön sem! A Gondosóra segítség egy gombnyomással.” Ezt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos jelentette be a Gondosóra programról egy szombati videójában.

A felvételen több felhasználó is elmondta a véleményét, megosztotta tapasztalatait. Mezei Mátyásné is csak ajánljani tudja: “Mindenkinek ajánlom, hogy regisztráljanak a Gondosórára. Szuperjó! Állandóan hordom, mert kertes házban lakom, ha kertbe megyek, ha városba, ha bevásárolni, nagyon jónak tartom.”

Egy másik Gondosóra tulajdonos így fogalmazott: “A gyerekek távol vannak, jelez a központnak, és akkor tudják, hogy segítségre van szükségem.”

Hegedűs Lajosné elmondta, hogy a regisztrációban lánya segített: “Nagyon meg vagyok a Gondosórával elégedve, hát mindig föl kell tölteni, de nagyon hasznos dolog. A lányom rendelte meg nekem is mert, mivel idős vagyok.”

Lehoczky Pál szeretné, hogyha ez segítene, vigyázna rá. A férfi bízik benne, hogy jól fog működni, és mivel a karján fogja hordani, mindig nála lesz. “Autót vezetek, bármikor bármi történhet, és van segítségem.”

Medveczki Aranka reméli, hogy nem lesz szüksége rá, de elégedett az órával, mert így fogalmaz: “gondoskodik tényleg rólam.”

“Nagyon sok jó visszajelzést hallottam idősebb barátnőimtől, és remélem, hogy nekem nem lesz erre nagyon sokszor szükségem” – kezdi Hangya Éva. “Hogyha lesz, akkor hallottam, hogy a lányomat értesítik, akit én megadtam, és akkor vagy szakápoló jön, vagy ő intézkedik a mentőről vagy a tűzoltóról vagy az orvosról.”

A rendszer diszpécserközpontjába már most naponta több mint ezerkétszáz hívás érkezik be. Ezek közül

HUSZONÖT EGÉSZEN BIZTOSAN SÚLYOS ESET, TIZENHÉT PEDIG OLYAN, AMELY MIATT MENTŐT KELL HÍVNI.

Ez tényleg jól működik?

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Esztergályos Cecília is büszke Gondosóra felhasználó. „Örülök ennek a Gondosórának, mert bármi bajom történik, megnyomom a gombot, és a központnak kapcsolnak, és akkor segítséget kapok. És mindenki, akinek ilyen órája van” – mondta az eszközt kézbe véve Esztergályos Cecília.

Azt is megírtuk, amikor Tolna vármegyei Szakcs külterületén, ahol egy idős nő eltévedt az erdőben. A Gondosórán keresztül segítséget kért, a műveletirányítás felvette a kapcsolatot a Gondosóra diszpécserközpontjával, az eszköz által küldött GPS-koordináták alapján pedig – a riasztás utáni 27. percben – a dombóvári hivatásos tűzoltók rá is találtak a rémült asszonyra.

“Az óra cseppálló, így nem kell megijedni, hogy zuhanyzás közben történik a baj és nem jön a segítség. Ami az egyik legfontosabb:

VAN BENNE EGY ESÉSÉRZÉKELŐ, TEHÁT HA A NYUGDÍJAS ELBOTLIK, NE ADJ ISTEN ELVESZÍTI AZ ESZMÉLETÉT, AKKOR IS JELEZ A KÖZPONTNAK.

Úgyhogy a Gondosóra biztonságot ad a nyugdíjasnak és nyugalmat a hozzátartozónak” – fogalmazott Nyitrai Zsolt egy a Nyugdíjasbarátnak adott korábbi interjújában.

De mi az a Gondosóra?

A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén. Nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt. Biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

Minden hasznos és fontos információ a Gondosóráról EBBEN a cikkünkben található. A Gondosóra programról részletesebb információ EZEN A HIVATALOS OLDALON található.

Regisztrálni lehet telefonon a +36 1 445 0080-as telefonszámon és a www. gondosora.hu oldalon is. A program a regisztrációt követően is ingyenes, tehát a szolgáltatásért sem kell fizetni. 

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Így fagyiztunk a 70-es, 80-as években – KÉPGALÉRIA

nyugdijaspeti

Más helyszínen, de újra kinyit a legendás pesti bolhapiac

nyugdijaspeti

Érik a magyar körte, október végéig szüretelik

nyugdijaspeti