Image default

Gundel, Frenreisz, Latinovits, Bujtor és a Perényik – ilyen, amikor zavarba ejtő génekkel születsz

Családi anekdotákról, az evésről mint Gundel-örökségről, friss kínai élményekről beszélgetett a Forbes magazin Bujtor Balázzsal. Tűz, Csucsu! feliratú pólóban ül a Forbes újságírójával szemben egy budai retrokávézóban, a TikTakban karácsony előtt néhány nappal. Aki Bujtor-filmeken nőtt fel, az tudja, hogy volt egy kis srác, bepattant Ötvös Csöpi nyomozó autójába, kiadta a jelszót, majd elkezdődött az üldözés – szocialista miliőben, szocialista tempóban, szocialista rendőr Ladával. Részlet a Forbes magazin interjújából.

A srác, akitől a mondat származik: Bujtor Balázs. Apja Bujtor István, a magyar Piedone, a Csöpi-filmek atyja és sztárja, mellesleg hatszoros magyar bajnok vitorlázó. Nagybátyja Latinovits Zoltán színészlegenda és Frenreisz Károly rockzenész, mindketten Kossuth-díjasok. Édesanyja Perényi Eszter, friss Kossuth-díjas hegedűművész, nagybátyja Perényi Miklós, egykori csodagyerek, dupla Kossuth-díjas csellista. Apai nagyanyja a százéves korában meghalt Gundel Katalin, dédapja Gundel Károly, a városligeti Gundel és a Gellért Szálló éttermének volt tulajdonosa.

Forbes.hu: Mondhatni, exkluzív családba születtél, nyilván rengetegszer kérdeznek a rokonaid miatt.

Bujtor Balázs: Annyira, hogy az angol érettségin is ezt húztam. My family – mire végigmondtam, már megvolt az ötös.

-Gyerekként ez milyen volt? Mikor tudatosult benned, hogy mennyire ismertek a felmenőid?

-Ebben nőttem fel, tehát nem volt semmi meglepetés. Nekem az volt a természetes, hogy gyakorlatilag mindenki Kossuth-díjas. Most néztem, hogy amikor idén (az interjú még 2023-ban készült – a szerk.) március 15-én édesanyám Kossuth-díjat kapott, az volt az ötödik a családban.

A TELJES INTERJÚ IDE kattintva a Forbes olalán található.

 

hírek ebből a rovatból

Az egész élete egy érzelmi hullámvasút volt – így élt Romy Schneider

nyugdijaspeti

“Százig van még harminc évem” – Endrei Judit Szentendre díszpolgára lett

nyugdijaspeti

November végéig tart a Nyugdíjas Ősz az Állatkertben -Kedvezmények és programok várják a szépkorúakat

nyugdijaspeti