Image default

A Reszkessetek, betőrök magányos hajléktalanja a való életben is magányos

Az Reszkessetek, betörők! sztárja 30 évvel az ikonikus film megjelenése után már szinte felismerhetetlen. Brenda Fricker, az Reszkessetek, betörők! színésznője három évtizeddel az ünnepi sikerfilmben való szereplése után, amelyben Macaulay Culkin mellett játszott, teljesen másképp néz ki.

Brenda Fricker ír színésznő több mint három évtizeddel ezelőtt játszotta a hírhedt galambhölgyet a karácsonyi sikerfilmben. A most 78 éves Brenda mindössze 47 éves volt, amikor az Reszkessetek, betörők! 2-ben játszott 1992-ben.

Ő játszotta azt a hajléktalan hölgyet, aki a New York-i Central Parkban élt galambrajával, és a fiatal Kevint – akit Macaulay Culkin alakított – igyekezett megvédeni. A kisfiú a filmben eltévedt a New Yorkban, és mindenféle bajba keveredett, miután szülei, másodszor is nyaralni mennek és magukra hagyják.

Annyira magányos, hogy a falhoz beszél

Brenda az egyik ír komikus műsorában szerepelt, ahol a karrierjéről beszélt. Az Oscar-díjas színésznő őszintén beszélt a depresszióval való küzdelméről a műsorban.

Nagyon csendes életet élek, egy apró autót vezetek, van egy házikóm, ennyi az egész. Elég sokat beszélgetek a falnak, a kutyával, verseket írok, könyveket olvasok, tévét nézek. Semmiben sem különbözik attól, amit bárki más csinál.

Csak az, hogy ha ennyire egyedül vagy, arra késztethet, hogy kicsit többet beszélj a falnak”

– mondta.

Miután Brenda rájött, hogy szünetet kell tartania a színészetben, Tiernan megkérdezte a Reszkessetek, betörők! 2 sztárját, hogyan érzi magát fejben.

“Nos, ebben a pillanatban? Tegnap elmentem az orvosomhoz, aki azt mondta: Erősebb antidepresszánsokat fognak adni, mert én nagyon magányos vagyok. Az, hogy önszántamból bent maradok, rendben van, de abban a pillanatban, amikor azt mondják, hogy maradj bent, ki akarsz menni.

Szóval ebből tanultam, mert ki akartam menni, de még a bejárati ajtón való kilépés is néha gondot okoz nekem”

– mondta Fricker. A színésznő beszélt arról is, hogy gyógyszeres kezelésre szorult, és hogy a dublini St. Patrick’s kórházban töltött idő, mérhetetlenül sokat segített a mentális egészségének.

“Nagyon nehéz volt, de volt egy csodálatos orvos, aki megmentette az életemet. Ragyogóan bánt velem. Tényleg kihúzott a mocsárból. Teljesen csodálatos, egyszerűen csodálatos agy. Boldogan sétáltam ki, amikor a társaságában voltam. Jól éreztem magam tőle” – mondta Fricker.

Az első ír színésznő, aki Oscar-díjat kapott

A beszélgetés során nagyszerű könnyed és humoros pillanatok is előkerültek, hiszen Fricker felidézett egy vicces anekdotát arról, hogy Al Pacino mennyire aggódott a színfalak mögött, hogy nem fog Oscar-díjat nyerni. Míg Fricker lenyűgöző betekintést engedett abba is, hogy miután elnyerte az Oscarját, Kevin Kline milyen kedvesen mondta neki, hogy “soha többé nem lesz egy privát pillanata”, és hogy hogyan használja az Oscarját arra, hogy nyitva tartsa a fürdőszoba ajtaját.

Brenda Fricker 1990-ben, a 62. Oscar-díj átadón

Hat évtizedet felölelő munkássága során ő volt a legelső ír színésznő, aki Oscar-díjat nyert. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat A bal lábam (1989) című életrajzi filmdrámával érdemelte ki.

Mirror – Nyugdíjasbarát

Ezt olvastad már?

A 90 éves Michael Caine azon gondolkodik, hogy nyugdíjba vonul

Nicolas Cage már nyugdíjba vonulna

 

hírek ebből a rovatból

Hatvan éve ezen a napon indult el a Delta

nyugdijaspeti

“Ha nem bukik el a Tanácsköztársaság, a vörösök idővel elvitték volna a várból a Szent Koronát”

nyugdijaspeti

Királyhoz méltó? Elvis Presley nercbundája több, mint 57 millióért kelt el egy árverésen

nyugdijaspeti