Image default

Hétezerért mehetünk a kolbászfesztiválra…

Október 19-22. között 26. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált Békéscsabán, a CsabaParkban. A fesztivál legnagyobb attrakcióinak évről évre a különböző gyúróversenyek számítanak, amelyekre összesen ezernél is több csapatot várnak. A belépő elővételben hatezer forint, a rendezvény alatt, pedig már hétezret kérnek a jegyért.

Egyedül csütörtökön ingyenes, hétvégén már komoly pénzt kérnek

A rendezvény programigazgatója elmondta, a csütörtöki nyitónapon – amikor egész nap ingyenes a belépés -, az óvodások és általános iskolások töltenek kolbászt. Száz csapat számára ingyenessé tették a versenyen az indulást, ezeket a helyeket már lefoglalták.

Aznap – amikor a csarnokban megnyílik a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár – az ünnepélyes megnyitó keretében adják át a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait. Tavaly száznál többet neveztek, a szervezők idén is hasonló számú kolbász beérkezését várják.

Vasárnap a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg.

Vasárnap a mangalica kerül a középpontba, a szervezők szerint a mangalica méltánytalanul szorult egy időben háttérbe, a Csabai Kolbászfesztivál pedig felvállalta ennek az értékes húsú, szalonnájú, az egészségtudatos táplálkozásban fontos szerepet játszó fajtának a bemutatását, népszerűsítését.

A töltöttkáposzta-főző versenyen vasárnap, a zárónapon a szabadtéri színpad előtti téren főnek majd bográcsokban a disznótorok elmaradhatatlan ételei – közölték a szervezők.

Hozzátették, a disznóvágás sem hiányozhat a programból, a Csabai Kolbászklub segítségével csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő, vasárnap pedig ismét egy hízót dolgoznak fel a fesztiváli sátornál. A vendégek végigkísérhetik a feldolgozás menetét, a kolbász- és egyéb disznótoros ételek elkészítését, és kóstolhatnak is az elkészült ételekből.

A borsos árú belépődíjas rendezvény részletes programja a rendezvény honlapján tekinthető meg.

Nyugdíjasbarát

címlapkép: csabaikolbaszfesztival.hu

hírek ebből a rovatból

Egészen ritka, génhibás sáfrányok bukkantak fel

nyugdijaspeti

Pogány Judit lett a Nemzet Színésze!

nyugdijaspeti

Tudod, hogy honnan ered busójárás és miért fontos?

nyugdijaspeti